Een Poolse skiër is in het Franse skiresort Avoriaz zwaargewond geraakt nadat ze op een populaire blauwe piste een aanvaring had met een licht sportvliegtuigje dat tijdens het opstijgen verkeerdelijk op de pistes terecht kwam.

De piloot slaagde er niet in het vliegtuig te stoppen waardoor het van de berg gleed. Het miste op een haar na een groep kinderen en scheerde onder een zetellift door om uiteindelijk een vrouwelijke skiester te raken. De 55-jarige vrouw werd geraakt door de propeller van het vliegtuig en was bijna haar hand kwijt.

Een dokter van het skigebied kwam onmiddellijk ter plaatse en de vrouw werd vervolgens afgevoerd naar een lokaal ziekenhuis.

De piloot is een professional die het gewoon is om in dergelijke omstandigheden op te stijgen. Een onderzoek is intussen opgestart. (TE)

Een Poolse skiër is in het Franse skiresort Avoriaz zwaargewond geraakt nadat ze op een populaire blauwe piste een aanvaring had met een licht sportvliegtuigje dat tijdens het opstijgen verkeerdelijk op de pistes terecht kwam.De piloot slaagde er niet in het vliegtuig te stoppen waardoor het van de berg gleed. Het miste op een haar na een groep kinderen en scheerde onder een zetellift door om uiteindelijk een vrouwelijke skiester te raken. De 55-jarige vrouw werd geraakt door de propeller van het vliegtuig en was bijna haar hand kwijt. Een dokter van het skigebied kwam onmiddellijk ter plaatse en de vrouw werd vervolgens afgevoerd naar een lokaal ziekenhuis. De piloot is een professional die het gewoon is om in dergelijke omstandigheden op te stijgen. Een onderzoek is intussen opgestart. (TE)