Senator John McCain heeft hersentumor

20/07/17 om 02:22 - Bijgewerkt om 02:54

De Republikeinse senator John McCain heeft een hersentumor. Dat meldt zijn kantoor volgens de Washington Post woensdagmiddag lokale tijd. CNN sprak met de artsen van de senator.

Senator John McCain heeft hersentumor

John McCain © Belga Image

De 80-jarige McCain werd afgelopen week geopereerd aan een bloeding boven zijn linkeroog. Uit onderzoek blijkt nu dat de bloeding het gevolg was van een hersentumor, staat in een verklaring van het Mayo-ziekenhuis in Arizona. Het gaat om een zogenaamde glioblastoom.

Volgens CNN is dat een zeer agressieve tumor, maar hebben de artsen afgelopen week, toen de bloeding verwijderd werd, alle kwaadaardige cellen verwijderd.

Volgens de verklaring van de artsen van McCain moeten de behandelopties, waaronder chemotherapie en bestraling, nog besproken worden met McCain en zijn familie.

McCain is al sinds 1987 senator namens Arizona en was in 2008 de Republikeinse presidentkandidaat die verloor van Barack Obama. Hij is een vooraanstaande Republikein die meerdere malen kritiek heeft geuit op de regering van president Trump. Hij zit in verschillende commissies, onder andere de Senaatscommissie die onderzoek doet naar Russische inmenging in de presidentsverkiezingen.

Afgelopen week besloot Republikeins leider in de Senaat Mitch McConnell een stemming over de nieuwe zorgwet uit te stellen omdat McCain na zijn operatie moest uitrusten van zijn artsen.

Onze partners