Schutter in Canada schiet minstens 16 mensen dood

Canadese politie na een zoektocht naar de verdachte van verschillende moorden, 19 april 2020 © Belga

Een 51-jarige man in politiekleding heeft zondag in de buurt van de Canadese plaats Portapique, in de provincie Nova Scotia, zeker 16 mensen doodgeschoten. Daarna werd hij door de politie doodgeschoten. Over de motieven van de dader tast men nog in het duister.

De politie kreeg zaterdag een melding van een schietpartij in Portapique. Een zoektocht van ruim twaalf uur eindigde met een achtervolging en de dood van de schutter en een agent. Een andere agent raakte gewond, maar verkeert niet in levensgevaar.

De schutter had een politie-uniform aan en reed in een auto die erg leek op de politieauto’s van de lokale eenheid. Ooggetuigen zagen dat de man op de snelweg achtervolgd werd door politieauto’s.

Over het motief van de dader, een 51-jarige tandarts, is nog niets bekendgemaakt. Al zei de politie tijdens een persconferentie dat wordt onderzocht of de schietpartij mogelijk iets te maken heeft met de coronauitbraak. In Canada zijn niet-essentiële bedrijven gesloten om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Portapique is een plattelandsstad in Nova Scotia, op zowat 130 km van de provinciehoofdplaats Halifax.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content