Vijf dagen voor het referendum waarin de Schotten mogen stemmen over hun onafhankelijkheid ligt het 'neen'-kamp, dat dus voor de aanhechting met de rest van het Verenigd Koninkrijk is, duidelijk aan de leiding. Vierenvijftig procent zou tegen de onafhankelijkheid stemmen, 46 procent voor. Dat moet blijken uit een nieuwe peiling die werd uitgevoerd op vraag van de 'Better Together'-campagne in Londen.

De peiling werd donderdag afgenomen bij 1.044 personen door Survation. Als het referendum "vandaag" zou plaatsvinden, zou 40,8 procent vóór onafhankelijkheid stemmen en 47 procent tegen, luidt het resultaat. 9 procent van de kiezers is nog onbeslist, iets meer dan 3 procent weigerde een antwoord te geven.

Als de onbesliste kiezers en de weigeraars niet meegerekend worden, geeft de peiling het 'neen'-kamp de leiding met 53,5 procent, tegenover 46,5 procent voor het 'ja'-kamp.

Sinds vorige week staan de zenuwen in Edinburgh en Londen strak gespannen toen een andere peiling, in opdracht van het pro-onafhankelijkheidskamp, de Schotse nationalisten voor het eerst aan de leiding zette. (Belga/SD)

De peiling werd donderdag afgenomen bij 1.044 personen door Survation. Als het referendum "vandaag" zou plaatsvinden, zou 40,8 procent vóór onafhankelijkheid stemmen en 47 procent tegen, luidt het resultaat. 9 procent van de kiezers is nog onbeslist, iets meer dan 3 procent weigerde een antwoord te geven. Als de onbesliste kiezers en de weigeraars niet meegerekend worden, geeft de peiling het 'neen'-kamp de leiding met 53,5 procent, tegenover 46,5 procent voor het 'ja'-kamp. Sinds vorige week staan de zenuwen in Edinburgh en Londen strak gespannen toen een andere peiling, in opdracht van het pro-onafhankelijkheidskamp, de Schotse nationalisten voor het eerst aan de leiding zette. (Belga/SD)