Twee Russische konvooien zijn via de grenspost in Donetsk in Oekraïne gearriveerd. Zes vrachtwagens zouden vrijdagavond al de grens zijn overgestoken, en nog eens 92 voertuigen volgden zondagochtend. Dat meldt de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE).

Volgens de Russische grenswacht hadden de vrachtwagens die vrijdag toekwamen cadeaus, speelgoed en snoep aan boord. Sinds de observatiemissie van de OVSE gaat het al om het elfde Russische konvooi dat het Oekraïense grondgebied binnenkomt. Volgens de OVSE waren de vrachtwagens inderdaad getooid met feestversiering en waren er slogans te zien als "From Russia with love". Wat het andere konvooi vervoerde is niet duidelijk. Zondagavond keerden opnieuw 92 vrachtwagens en voertuigen naar Rusland terug. (Belga/WB)

Twee Russische konvooien zijn via de grenspost in Donetsk in Oekraïne gearriveerd. Zes vrachtwagens zouden vrijdagavond al de grens zijn overgestoken, en nog eens 92 voertuigen volgden zondagochtend. Dat meldt de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE).Volgens de Russische grenswacht hadden de vrachtwagens die vrijdag toekwamen cadeaus, speelgoed en snoep aan boord. Sinds de observatiemissie van de OVSE gaat het al om het elfde Russische konvooi dat het Oekraïense grondgebied binnenkomt. Volgens de OVSE waren de vrachtwagens inderdaad getooid met feestversiering en waren er slogans te zien als "From Russia with love". Wat het andere konvooi vervoerde is niet duidelijk. Zondagavond keerden opnieuw 92 vrachtwagens en voertuigen naar Rusland terug. (Belga/WB)