Donderdag stemde een meerderheid in de raad voor een motie van de partijen GroenLinks en D66 over de gemeentelijke wietkweek. Volgens GroenLinks en D66 is het huidige beleid tweeslachtig. Aan de ene kant wordt verkoop in coffeeshops gedoogd, aan de andere kant is inkoop van wiet door de exploitanten van de shops verboden.

"Met een gemeentelijke wietplantage voorkom je onveilige situaties en hou je controle op de kwaliteit van de wiet", aldus fractievoorzitter Arno Bonte van GroenLinks.

Rotterdam zal bij het de Nederlandse regering pleiten voor de gemeentelijke wietplantages die aan de rand van de stad zouden kunnen komen.

Coffeeshops en scholen

De gemeenteraad stemde ook voor een motie van GroenLinks om de afstand tussen een school en een coffeeshop op 250 meter te houden. De regering wil die afstand oprekken tot 350 meter. Dat zou de sluiting van tien Rotterdamse coffeeshops betekenen. De gemeente wil het huidige aantal van 45 shops behouden om straathandel te voorkomen. (Belga/TV)

Donderdag stemde een meerderheid in de raad voor een motie van de partijen GroenLinks en D66 over de gemeentelijke wietkweek. Volgens GroenLinks en D66 is het huidige beleid tweeslachtig. Aan de ene kant wordt verkoop in coffeeshops gedoogd, aan de andere kant is inkoop van wiet door de exploitanten van de shops verboden. "Met een gemeentelijke wietplantage voorkom je onveilige situaties en hou je controle op de kwaliteit van de wiet", aldus fractievoorzitter Arno Bonte van GroenLinks. Rotterdam zal bij het de Nederlandse regering pleiten voor de gemeentelijke wietplantages die aan de rand van de stad zouden kunnen komen.Coffeeshops en scholen De gemeenteraad stemde ook voor een motie van GroenLinks om de afstand tussen een school en een coffeeshop op 250 meter te houden. De regering wil die afstand oprekken tot 350 meter. Dat zou de sluiting van tien Rotterdamse coffeeshops betekenen. De gemeente wil het huidige aantal van 45 shops behouden om straathandel te voorkomen. (Belga/TV)