Nationalistische groepen hebben in de hoofdstad Belfast minstens 22 politieagenten verwond, zo schrijft de BBC. Geen van hen verkeert in levensgevaar. Deze keer raakten geen burgers gewond.

Bij de rellen is een bus gekaapt en is er geprobeerd het voertuig op een politieversperring af te sturen. Geweldenaars gooiden ook brandbommen, stenen en flessen.

Plastickogels

De politie heeft plastickogels afgevuurd op ongeveer 200 manifestanten in wijk Broadway in het katholieke westelijke deel van Belfast. Er zijn ook schoten gehoord.

Het nationalistisch en religieus geweld tussen katholieke nationalisten, die een hereniging van het Britse Noord-Ierland met Ierland willen, en protestantse loyalisten flakkerde de voorbije weken weer op. (Belga/SD)

Nationalistische groepen hebben in de hoofdstad Belfast minstens 22 politieagenten verwond, zo schrijft de BBC. Geen van hen verkeert in levensgevaar. Deze keer raakten geen burgers gewond. Bij de rellen is een bus gekaapt en is er geprobeerd het voertuig op een politieversperring af te sturen. Geweldenaars gooiden ook brandbommen, stenen en flessen. Plastickogels De politie heeft plastickogels afgevuurd op ongeveer 200 manifestanten in wijk Broadway in het katholieke westelijke deel van Belfast. Er zijn ook schoten gehoord. Het nationalistisch en religieus geweld tussen katholieke nationalisten, die een hereniging van het Britse Noord-Ierland met Ierland willen, en protestantse loyalisten flakkerde de voorbije weken weer op. (Belga/SD)