De slavernij al zo'n 150 jaar is afgeschaft en sedert 2001 beschouwen de Verenigde Naties het fenomeen als een misdaad tegen de menselijkheid. Toch werken er voornamelijk in ontwikkelingslanden nog steeds bijna 27 miljoen slaven (zowat de populatie van Australië en Nieuw-Zeeland samen).

Ze zijn er onder meer tewerkgesteld in de kleding- en de schoonheidsindustrie. Veel producten die u dagelijks gebruikt, worden gemaakt door slaven in derdewereldlanden. Aan de hand van deze website kunt u berekenen hoeveel slaven er voor u werken. (YD)

De slavernij al zo'n 150 jaar is afgeschaft en sedert 2001 beschouwen de Verenigde Naties het fenomeen als een misdaad tegen de menselijkheid. Toch werken er voornamelijk in ontwikkelingslanden nog steeds bijna 27 miljoen slaven (zowat de populatie van Australië en Nieuw-Zeeland samen). Ze zijn er onder meer tewerkgesteld in de kleding- en de schoonheidsindustrie. Veel producten die u dagelijks gebruikt, worden gemaakt door slaven in derdewereldlanden. Aan de hand van deze website kunt u berekenen hoeveel slaven er voor u werken. (YD)