‘PvdA bedreiging voor Nederland’ (Rutte)

© AFP

Volgens VVD-leider en premier Mark Rutte is het slecht nieuws voor Nederland als de Partij van de Arbeid de grootste partij.

Woensdag 12 september kiest Nederland een nieuwe Tweede Kamer. Als de Partij van de Arbeid de grootste partij wordt, is dat slecht nieuws voor Nederland. Dat zegt VVD-leider en premier Mark Rutte in een interview in De Telegraaf van zaterdag.

Rutte ziet de partij van Diederik Samsom als een bedreiging voor Nederland. Volgens Rutte verdwijnen er in de plannen van de PvdA 76.000 banen. Bij de VVD komen er 285.000 bij, stelt de VVD-lijsttrekker. Ook wordt er door de sociaal-democraten volgens Rutte maximaal bezuinigd op wegen en gaan de belastingen niet omlaag.

Verschillend mensbeeld

Rutte zegt verder dat het moeilijk zal worden om met de PvdA te regeren. Volgens hem houden liberalen en socialisten er een fundamenteel ander mensbeeld op na. “De ideologische veren zijn meer terug dan onder Kok en Bos het geval was”, aldus Rutte, verwijzend naar oud-PvdA-leiders.

Daarnaast lijkt de PvdA volgens de VVD-leider wat standpunten te versoepelen, maar worden ze daar ook minder betrouwbaar van. “Bijvoorbeeld bij de wachtlijsten in de zorg, waarmee Samsom het zwaar heeft in debatten. Dan zegt hij ineens dat de door hem voorgestelde stelselwijzigingen misschien weer niet nodig zijn”, aldus Rutte, die zich daarop afvraagt: “maar met wie heb ik dan te maken? ”

In de peilingen gaat de VVD aan de leiding, op de voet gevolgd door de PvdA. Die partij is de laatste tijd plots hard aan het stijgen. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content