Twee leden van de Russische punkband Pussy Riot zijn tijdens een ontbijt aangevallen door een groep mannen. Ze werden uitgescholden, met verf bespoten en geslagen.

Nadezjda Tollikonnikova en Maria Aljochina, twee leden van punkband Pussy Riot, zijn opnieuw aangevallen. De beide dames zaten te ontbijten in een restaurant toen vijf mannen hen belaagden. Ze werden uitgescholden voor 'hoer' en 'teef'. Het bleef echter niet bij verbaal geweld: de vrouwen werden bekogeld met metalen voorwerpen en eten en met verf bespoten.

Aljochina hield een lichte hersenschudding over aan het incident. Volgens NOS deden de vrouwen aangifte van de aanval.

Ook aangevallen in Sotsji

Tijdens de Winterspelen in Sotsji werd Pussy Riot ook al aangevallen, terwijl ze protesteerden tegen het bewind van Russisch president Vladimir Poetin.

Pussy Riot kwam in het wereldnieuws nadat ze in een Russisch-orthodoxe kerk een protestlied hadden aangeheven. Dat kostte hen twee jaar opsluiting. Poetin verleende hen echter amnestie, waardoor ze vroeger vrijkwamen. De vrouwen bestempelden dat als een poging van Poetin om zijn imago op te poetsen.

Nadezjda Tollikonnikova en Maria Aljochina, twee leden van punkband Pussy Riot, zijn opnieuw aangevallen. De beide dames zaten te ontbijten in een restaurant toen vijf mannen hen belaagden. Ze werden uitgescholden voor 'hoer' en 'teef'. Het bleef echter niet bij verbaal geweld: de vrouwen werden bekogeld met metalen voorwerpen en eten en met verf bespoten.Aljochina hield een lichte hersenschudding over aan het incident. Volgens NOS deden de vrouwen aangifte van de aanval.Tijdens de Winterspelen in Sotsji werd Pussy Riot ook al aangevallen, terwijl ze protesteerden tegen het bewind van Russisch president Vladimir Poetin. Pussy Riot kwam in het wereldnieuws nadat ze in een Russisch-orthodoxe kerk een protestlied hadden aangeheven. Dat kostte hen twee jaar opsluiting. Poetin verleende hen echter amnestie, waardoor ze vroeger vrijkwamen. De vrouwen bestempelden dat als een poging van Poetin om zijn imago op te poetsen.