Bij een politieactie werden hoofdredacteur Ryan Law en vier directeurs van de krant gearresteerd, schrijft de South China Morning Post. Ze werden opgepakt op basis van de omstreden veiligheidswet.

De politie bevestigt in een verklaring dat vijf directeurs - vier mannen en een vrouw - van een bedrijf werden gearresteerd. Ze worden ervan verdacht te hebben samengespannen met een vreemd land om de nationale veiligheid in gevaar te brengen.

De 73-jarige eigenaar van de krant, de Hongkongse mediamagnaat Jimmy Lai, werd eerder al veroordeeld voor het organiseren van een samenkomst zonder toestemming van de autoriteiten, tijdens een van de prodemocratische protesten in 2019.

Peking heeft zowat een jaar geleden een nieuwe nationale veiligheidswet ingevoerd voor de voormalige Britse kroonkolonie. Ze is gericht tegen activiteiten die China als subversief, separatistisch, terroristisch of als een samenzwering beschouwt. Volgens tegenstanders ondermijnt de wet de ruime autonomie die Hongkong was gegarandeerd.

Bij een politieactie werden hoofdredacteur Ryan Law en vier directeurs van de krant gearresteerd, schrijft de South China Morning Post. Ze werden opgepakt op basis van de omstreden veiligheidswet. De politie bevestigt in een verklaring dat vijf directeurs - vier mannen en een vrouw - van een bedrijf werden gearresteerd. Ze worden ervan verdacht te hebben samengespannen met een vreemd land om de nationale veiligheid in gevaar te brengen. De 73-jarige eigenaar van de krant, de Hongkongse mediamagnaat Jimmy Lai, werd eerder al veroordeeld voor het organiseren van een samenkomst zonder toestemming van de autoriteiten, tijdens een van de prodemocratische protesten in 2019. Peking heeft zowat een jaar geleden een nieuwe nationale veiligheidswet ingevoerd voor de voormalige Britse kroonkolonie. Ze is gericht tegen activiteiten die China als subversief, separatistisch, terroristisch of als een samenzwering beschouwt. Volgens tegenstanders ondermijnt de wet de ruime autonomie die Hongkong was gegarandeerd.