Persagentschap EFE meldt op basis van bronnen dat de dader in het politiebureau gestorven is, nadat hij door een agent die aan de onthaal zat van het kantoor was neergeschoten. Geen van de agenten die op het moment van het incident in het kantoor aanwezig waren, raakte gewond. Volgens de Spaanse media had de man een mes bij zich, en riep hij 'Allahu Akbar' (God is groot).

De dader zou een 29-jarige man van Algerijnse afkomst zijn, die woonde in de wijk en een Spaanse vreemdelingenkaart had. De politie heeft een huiszoekingsbevel verkregen om de woning van de man te doorzoeken. Ze onderzoeken ook de laatste bewegingen van de dader. Zijn vriendin werd meegenomen voor verhoor. De autoriteiten hebben een onderzoek gestart naar de juiste omstandigheden van het incident en het motief van de dader, aldus de Catalaanse politie nog.

'Er hebben zich zeer ernstige feiten voorgedaan, met name een aanval met een mes. De dader heeft Allah aangehaald. We behandelen dit als een terreuraanval', zei de politiecommissaris maandag. Eerder meldden verschillende media al dat de dader, een 29-jarige man van Algerijnse afkomst, 'Allahu Akbar' (God is groot) geroepen had. De agent die zijn wapen trok, deed dat uit zelfverdediging, klinkt het nog. Volgens de Mossos is het duidelijk dat de dader het 'met een groot mes' gemunt had op de politieagenten die in het kantoor aanwezig waren. 'Hij had moorddadige intenties, en had zijn daad om de agenten aan te vallen en zichzelf om het leven te brengen op voorhand gepland', klinkt het.

De politie voert momenteel een onderzoek uit in de woning van de dader. De agenten die maandagochtend aanwezig waren in het kantoor van Cornellà, krijgen psychologische bijstand.

Vrijdag nog werd in Barcelona de aanslag op de Ramblas van 17 augustus 2017 herdacht. Toen reed een man met een bestelwagen in op de massa in de populaire laan. Bij de aanslag en een tweede verijdelde aanslag enkele uren later in de badstad Cambrils, kwamen in totaal 16 mensen om het leven en raakten meer dan 150 mensen gewond.

Persagentschap EFE meldt op basis van bronnen dat de dader in het politiebureau gestorven is, nadat hij door een agent die aan de onthaal zat van het kantoor was neergeschoten. Geen van de agenten die op het moment van het incident in het kantoor aanwezig waren, raakte gewond. Volgens de Spaanse media had de man een mes bij zich, en riep hij 'Allahu Akbar' (God is groot). De dader zou een 29-jarige man van Algerijnse afkomst zijn, die woonde in de wijk en een Spaanse vreemdelingenkaart had. De politie heeft een huiszoekingsbevel verkregen om de woning van de man te doorzoeken. Ze onderzoeken ook de laatste bewegingen van de dader. Zijn vriendin werd meegenomen voor verhoor. De autoriteiten hebben een onderzoek gestart naar de juiste omstandigheden van het incident en het motief van de dader, aldus de Catalaanse politie nog. 'Er hebben zich zeer ernstige feiten voorgedaan, met name een aanval met een mes. De dader heeft Allah aangehaald. We behandelen dit als een terreuraanval', zei de politiecommissaris maandag. Eerder meldden verschillende media al dat de dader, een 29-jarige man van Algerijnse afkomst, 'Allahu Akbar' (God is groot) geroepen had. De agent die zijn wapen trok, deed dat uit zelfverdediging, klinkt het nog. Volgens de Mossos is het duidelijk dat de dader het 'met een groot mes' gemunt had op de politieagenten die in het kantoor aanwezig waren. 'Hij had moorddadige intenties, en had zijn daad om de agenten aan te vallen en zichzelf om het leven te brengen op voorhand gepland', klinkt het. De politie voert momenteel een onderzoek uit in de woning van de dader. De agenten die maandagochtend aanwezig waren in het kantoor van Cornellà, krijgen psychologische bijstand. Vrijdag nog werd in Barcelona de aanslag op de Ramblas van 17 augustus 2017 herdacht. Toen reed een man met een bestelwagen in op de massa in de populaire laan. Bij de aanslag en een tweede verijdelde aanslag enkele uren later in de badstad Cambrils, kwamen in totaal 16 mensen om het leven en raakten meer dan 150 mensen gewond.