Onlusten in Nairobi in aanloop naar inhuldiging president Kenyatta

28/11/17 om 11:02 - Bijgewerkt om 11:02

Bron: Belga

In de aanloop naar de inauguratie van de Keniaanse president Uhuru Kenyatta zijn in de hoofdstad Nairobi onlusten uitgebroken. De politie ging zowel de voorstanders van de oppositie als die van de regeringspartij met de matrak te lijf, zo stelden verschillende journalisten ter plaatse vast.

Onlusten in Nairobi in aanloop naar inhuldiging president Kenyatta

Onlusten in Kenia na herverkiezing president Kenyatta © Belga

Voor het Kasarani stadion in Nairobi, waar de nieuwe president wordt ingezworen, troepte dinsdag een grote massa mensen samen. De Keniaanse politie gebruikte traangas om te voorkomen dat de menigte het stadion zou binnendringen. De plechtigheid naar aanleiding van de inhuldiging van Kenyatta wordt bijgewoond door verschillende Afrikaanse staatsleiders en door de Israëlische premier Benjamin Netanyahu.

Kenyatta begint aan een tweede ambtstermijn, nadat hij eerder de presidentsverkiezingen had gewonnen die door de oppositie werden geboycot. Kenia verkeert in crisis sinds het Hooggerechtshof de resultaten van de verkiezingen in augustus, die door Kenyatta werden gewonnen, annuleerde vanwege onregelmatigheden. De verkiezingen werden op 26 oktober hernomen en opnieuw door Kenyatta gewonnen. Die stembusgang werd echter door de oppositie geboycot en de opkomst was laag.

Onze partners