De regering heeft niet bekendgemaakt hoeveel het paleis genaamd Ak Saray ('Witte Paleis'), dat 91.000 vierkante meter groot is, gekost heeft. Maar Turkse media schatten de kostprijs op 407 à 500 miljoen euro. Dat is meer dan de 275 tot 340 miljoen euro waar eerder sprake van was.

Erdogan verdedigde in een toespraak de bouw van het paleis tegen de kritiek vanuit onder meer de oppositie. 'Dit paleis is niet van mij, het behoort toe aan het volk', zei hij.

Erdogans optrekje is niet alleen omstreden vanwege de kostprijs. Volgens een regeringkritische vereniging van architecten werd het ook in een natuurgebied gebouwd. (Belga/MI)

De regering heeft niet bekendgemaakt hoeveel het paleis genaamd Ak Saray ('Witte Paleis'), dat 91.000 vierkante meter groot is, gekost heeft. Maar Turkse media schatten de kostprijs op 407 à 500 miljoen euro. Dat is meer dan de 275 tot 340 miljoen euro waar eerder sprake van was.Erdogan verdedigde in een toespraak de bouw van het paleis tegen de kritiek vanuit onder meer de oppositie. 'Dit paleis is niet van mij, het behoort toe aan het volk', zei hij. Erdogans optrekje is niet alleen omstreden vanwege de kostprijs. Volgens een regeringkritische vereniging van architecten werd het ook in een natuurgebied gebouwd. (Belga/MI)