Dat meldt het persagentschap Reuters. De FBI bevestigt het onderzoek, en een woordvoerder van de Clintoncampagne bevestigt dat een deel van het computersysteem werd gehackt. "Er is geen bewijs dat ons intern systeem is bereikt", zei hij, suggererend dat de mails dit keer buiten schot bleven. Wel bereikten de hackers "een extern dataprogramma", aldus de zegsman. Dat zou kiezersinformatie bevatten.

De aanval, tegen de computers op het hoofdkwartier in Brooklyn, werd opgespoord door privé-onderzoekers die de Clinton-campagne in dienst had genomen nadat onregelmatigheden waren gebleken.

Een week geleden maakte WikiLeaks 20.000 mails publiek die verkregen waren na een cyberaanval tegen het bestuur van de Democratische Partij. Uit die mails bleek dat het partijbestuur actief naar manieren had gezocht om de kandidatuur van Bernie Sanders te dwarsbomen en dus Hillary Clinton te bevoordelen. Na de onthullingen stapte partijvoorzitter Debbie Wasserman Schultz op.

Later werd ook duidelijk dat de partijafdeling die gespecialiseerd is in fundraising voor Congresleden werd gehackt. Of die drie aanvallen gecoördineerd zijn en door dezelfde hackers zijn uitgevoerd is onduidelijk.

Woordvoerders van de partij wezen na het WikiLeakslek Rusland aan als de schuldige, en ook (anonieme) bronnen bij de Amerikaanse inlichtingendiensten zien de Russen achter de aanvallen tegen de Democraten, maar de Russische president Vladimir Poetin noemt die beschuldigingen "absurd". Officieel houden de Amerikaanse autoriteiten een slag om de arm.

E-mailschandaal

Clinton is de voorbije jaren bekritiseerd omdat ze als minister van Buitenlandse Zaken een privé-server en een privé-mailsysteem gebruikte dat vatbaar was voor hackers - al is niet bewezen dat het werd gehackt.

Deze week riep Donald Trump tijdens een persconferentie de Russen op om de ruim 30.000 mails te vinden die Clinton vernietigde, en ze door te spelen. De oproep was "sarcastisch", zei hij later.

Dat meldt het persagentschap Reuters. De FBI bevestigt het onderzoek, en een woordvoerder van de Clintoncampagne bevestigt dat een deel van het computersysteem werd gehackt. "Er is geen bewijs dat ons intern systeem is bereikt", zei hij, suggererend dat de mails dit keer buiten schot bleven. Wel bereikten de hackers "een extern dataprogramma", aldus de zegsman. Dat zou kiezersinformatie bevatten.De aanval, tegen de computers op het hoofdkwartier in Brooklyn, werd opgespoord door privé-onderzoekers die de Clinton-campagne in dienst had genomen nadat onregelmatigheden waren gebleken.Een week geleden maakte WikiLeaks 20.000 mails publiek die verkregen waren na een cyberaanval tegen het bestuur van de Democratische Partij. Uit die mails bleek dat het partijbestuur actief naar manieren had gezocht om de kandidatuur van Bernie Sanders te dwarsbomen en dus Hillary Clinton te bevoordelen. Na de onthullingen stapte partijvoorzitter Debbie Wasserman Schultz op.Later werd ook duidelijk dat de partijafdeling die gespecialiseerd is in fundraising voor Congresleden werd gehackt. Of die drie aanvallen gecoördineerd zijn en door dezelfde hackers zijn uitgevoerd is onduidelijk.Woordvoerders van de partij wezen na het WikiLeakslek Rusland aan als de schuldige, en ook (anonieme) bronnen bij de Amerikaanse inlichtingendiensten zien de Russen achter de aanvallen tegen de Democraten, maar de Russische president Vladimir Poetin noemt die beschuldigingen "absurd". Officieel houden de Amerikaanse autoriteiten een slag om de arm.Clinton is de voorbije jaren bekritiseerd omdat ze als minister van Buitenlandse Zaken een privé-server en een privé-mailsysteem gebruikte dat vatbaar was voor hackers - al is niet bewezen dat het werd gehackt. Deze week riep Donald Trump tijdens een persconferentie de Russen op om de ruim 30.000 mails te vinden die Clinton vernietigde, en ze door te spelen. De oproep was "sarcastisch", zei hij later.