Dat heeft burgemeester Victor Molkenboer van Woerden gezegd tegen de lokale omroep Woerden TV. Tien mensen zijn aangehouden, bevestigde een politiewoordvoerster zaterdagochtend. Volgens haar hebben de belagers geprobeerd naar binnen te komen, maar is dat niet gelukt. Burgers hebben geholpen met de aanhoudingen.

Zo'n twintig mensen met bivakmutsenttrokken vrijdagavond naar sportcentrum Snellerpoort, waar sinds woensdag 150 vluchtelingen worden opgevangen. Ze gooiden vuurwerkbommen en eieren en duwden hekken omver, zegt burgemeester Victor Molkenboer

"Het is een zieke groep. Je kunt voor of tegen zijn, maar dit soort acties doe je niet", aldus Molkenboer. De burgemeester zegt dat de vluchtelingen erg zijn geschrokken van de knallen en emotioneel reageerden. "De meesten komen uit een oorlogsgebied. De knallen geven een traumatische ervaring."

Woerden heeft extra veiligheidsmaatregelen rondom de sporthal genomen. Zo komt er permanent politietoezicht en wordt de ingang extra beveiligd met camera's.

Verschillende Nederlandse politici hebben al opgeroepen om de daders hard aan te pakken.

(Belga/JH)

Dat heeft burgemeester Victor Molkenboer van Woerden gezegd tegen de lokale omroep Woerden TV. Tien mensen zijn aangehouden, bevestigde een politiewoordvoerster zaterdagochtend. Volgens haar hebben de belagers geprobeerd naar binnen te komen, maar is dat niet gelukt. Burgers hebben geholpen met de aanhoudingen.Zo'n twintig mensen met bivakmutsenttrokken vrijdagavond naar sportcentrum Snellerpoort, waar sinds woensdag 150 vluchtelingen worden opgevangen. Ze gooiden vuurwerkbommen en eieren en duwden hekken omver, zegt burgemeester Victor Molkenboer "Het is een zieke groep. Je kunt voor of tegen zijn, maar dit soort acties doe je niet", aldus Molkenboer. De burgemeester zegt dat de vluchtelingen erg zijn geschrokken van de knallen en emotioneel reageerden. "De meesten komen uit een oorlogsgebied. De knallen geven een traumatische ervaring." Woerden heeft extra veiligheidsmaatregelen rondom de sporthal genomen. Zo komt er permanent politietoezicht en wordt de ingang extra beveiligd met camera's.Verschillende Nederlandse politici hebben al opgeroepen om de daders hard aan te pakken. (Belga/JH)