Anthony Scaramucci kondigde zaterdag zelf aan dat hij de berichten van zijn persoonlijke account had verwijderd. Het gaat om 'oude meningen' die het publiek enkel zouden afleiden van het echte werk, meent hij. 'Ik dien de agenda van de @POTUS (president van de US, red.) en dat is alles wat telt.'

In de intussen verwijderde berichten sprak Scaramucci onder meer zijn steun uit voor Hillary Clinton, de Democratische tegenkandidate van huidig president Donald Trump in de verkiezingscampagne van 2016. Hij noemde haar onder meer 'ongelofelijk competent'. De communicatiedirecteur liet zich ook erg kritisch uit over de plannen van de president om een muur te bouwen op de grens met Mexico. Hij verschilde van mening met zijn huidige baas inzake wapenwetgeving, klimaat, illegale migratie, islam etc.

Trump zelf reageerde zaterdag al laconiek via Twitter. 'In alle eerlijkheid ten opzichte van Anthony Scaramucci, hij wilde mij eerst steunen voor de Republikeinse voorverkiezingen nog maar gestart waren, maar wist niet dat ik kandidaat was!', schreef de president.

Scaramucci ondersteunde in 2015 Scott Walker als Republikeinse presidentskandidaat. Toen Walker zich terugtrok, stapte Scaramucci over naar de campagne van Jeb Bush. Later ondersteunde hij Trump.

Donald Trump stelde Scaramucci vrijdag aan als communicatiechef, tot grote onvrede van woordvoerder Sean Spicer, die prompt ontslag nam. Ook andere topadviseurs van de president zouden het niet eens zijn met de aanstelling, onder meer huisideoloog Steve Bannon, die vindt dat Trumps regering te veel in de richting van Wall Street overhelt. Trumps dochter Ivanka en schoonzoon Jared Kushner waren daarentegen pleitbezorgers van Scaramucci.

De 53-jarige Scaramucci is een bankier op Wall-Street en een vertrouweling van de familie Trump. Hij maakte deel uit van het overgangsteam van de president. Hij werft al jaren fondsen voor de Republikeinen.

Anthony Scaramucci kondigde zaterdag zelf aan dat hij de berichten van zijn persoonlijke account had verwijderd. Het gaat om 'oude meningen' die het publiek enkel zouden afleiden van het echte werk, meent hij. 'Ik dien de agenda van de @POTUS (president van de US, red.) en dat is alles wat telt.' In de intussen verwijderde berichten sprak Scaramucci onder meer zijn steun uit voor Hillary Clinton, de Democratische tegenkandidate van huidig president Donald Trump in de verkiezingscampagne van 2016. Hij noemde haar onder meer 'ongelofelijk competent'. De communicatiedirecteur liet zich ook erg kritisch uit over de plannen van de president om een muur te bouwen op de grens met Mexico. Hij verschilde van mening met zijn huidige baas inzake wapenwetgeving, klimaat, illegale migratie, islam etc. Trump zelf reageerde zaterdag al laconiek via Twitter. 'In alle eerlijkheid ten opzichte van Anthony Scaramucci, hij wilde mij eerst steunen voor de Republikeinse voorverkiezingen nog maar gestart waren, maar wist niet dat ik kandidaat was!', schreef de president. Scaramucci ondersteunde in 2015 Scott Walker als Republikeinse presidentskandidaat. Toen Walker zich terugtrok, stapte Scaramucci over naar de campagne van Jeb Bush. Later ondersteunde hij Trump. Donald Trump stelde Scaramucci vrijdag aan als communicatiechef, tot grote onvrede van woordvoerder Sean Spicer, die prompt ontslag nam. Ook andere topadviseurs van de president zouden het niet eens zijn met de aanstelling, onder meer huisideoloog Steve Bannon, die vindt dat Trumps regering te veel in de richting van Wall Street overhelt. Trumps dochter Ivanka en schoonzoon Jared Kushner waren daarentegen pleitbezorgers van Scaramucci. De 53-jarige Scaramucci is een bankier op Wall-Street en een vertrouweling van de familie Trump. Hij maakte deel uit van het overgangsteam van de president. Hij werft al jaren fondsen voor de Republikeinen.