Tijdens de aanval op een olieveld in het zuiden van Libië, die door Libische bronnen is toegewezen aan de jihadisten van de terreurgroep Islamitische Staat (IS), zijn negen buitenlanders ontvoerd, onder wie vier Filipijnen en twee Europeanen. Dat maakten de Filipijnse autoriteiten bekend.

No geen losgeld

Volgens de woordvoerder van het Filipijnse ministerie van Buitenlandse Zaken, Charles Jose, gaat het naast vier Filipijnen om twee mensen uit Bangladesh, een Ghanees, een Tsjech en een Oostenrijker. De woordvoerder verklaarde nog niet in staat te zijn de identiteit van de ontvoerders te bevestigen. Er is nog geen losgeld gevraagd. Sinds begin 2015 zijn zeven Filipijnen in Libië ontvoerd.

Bij de aanval kwamen acht bewakers om het leven, aldus een woordvoerder. Al enkele weken is Libië het decor van aanslagen die opgeëist worden door of toegewezen zijn aan IS. Die terreurgroep controleert grote delen van Syrië en Irak. (Belga/WB)

Tijdens de aanval op een olieveld in het zuiden van Libië, die door Libische bronnen is toegewezen aan de jihadisten van de terreurgroep Islamitische Staat (IS), zijn negen buitenlanders ontvoerd, onder wie vier Filipijnen en twee Europeanen. Dat maakten de Filipijnse autoriteiten bekend.Volgens de woordvoerder van het Filipijnse ministerie van Buitenlandse Zaken, Charles Jose, gaat het naast vier Filipijnen om twee mensen uit Bangladesh, een Ghanees, een Tsjech en een Oostenrijker. De woordvoerder verklaarde nog niet in staat te zijn de identiteit van de ontvoerders te bevestigen. Er is nog geen losgeld gevraagd. Sinds begin 2015 zijn zeven Filipijnen in Libië ontvoerd. Bij de aanval kwamen acht bewakers om het leven, aldus een woordvoerder. Al enkele weken is Libië het decor van aanslagen die opgeëist worden door of toegewezen zijn aan IS. Die terreurgroep controleert grote delen van Syrië en Irak. (Belga/WB)