Volgens het Nederlandse ministerie van Veiligheid en Justitie zou het gaan om de helft van 900 vluchtelingen die hun vingerafdruk in Duitsland hebben afgegeven, maar volgens dat land slechts op doorreis waren en geen formele asielaanvraag hadden ingediend. Nederland vocht dat besluit aan, in de helft van de gevallen met succes.

Volgens de Dublinverordening zijn asielzoekers de verantwoordelijkheid van het EU-land waar ze als eerste geregistreerd staan. In tegenstelling tot eerdere uitspraken erkent Duitsland volgens het document nu de verantwoordelijkheid over een deel van deze asielzoekers.

(Belga/RR)

Volgens het Nederlandse ministerie van Veiligheid en Justitie zou het gaan om de helft van 900 vluchtelingen die hun vingerafdruk in Duitsland hebben afgegeven, maar volgens dat land slechts op doorreis waren en geen formele asielaanvraag hadden ingediend. Nederland vocht dat besluit aan, in de helft van de gevallen met succes. Volgens de Dublinverordening zijn asielzoekers de verantwoordelijkheid van het EU-land waar ze als eerste geregistreerd staan. In tegenstelling tot eerdere uitspraken erkent Duitsland volgens het document nu de verantwoordelijkheid over een deel van deze asielzoekers.(Belga/RR)