Het weinig flatterende standbeeld dook op in Union Square in het hartje van New York. Op een bord aan de voet van het standbeeld van de naakte Trump stond te lezen: "De keizer heeft geen ballen". De anarchistische groepering Indecline (Inverval) uit Californië bleek achter de actie te zitten en verspreidde een video waarin te zien was hoe vijf identieke beelden gemaakt werden van de Republikein. De groep hoopt dat Trump "nooit geïnstalleerd wordt in de machtigste politieke en militaire positie in de wereld".

Twee medewerkers van de parkdiensten van New York haalden onder boegeroep het beeld van zijn sokkel, legden het in een truck om het vervolgens elders te vernietigen.

De woordvoerder van de parkdiensten, Sam Biederman, probeerde zijn korte verklaring te doorspekken met zoveel mogelijk toespelingen. "De parkdiensten van New York hebben een stevige politiek tegen elke onrechtmatige oprichting ('erection' in het Engels) van een structuur of een kunstwerk, hoe klein ook", zei hij.

De hele voormiddag kon het beeld op veel bekijks rekenen, en trokken voorbijgangers gretig selfies met het standbeeld. De andere naaktbeelden van Trump waren te zien in Los Angeles, San Francisco, Cleveland en Seattle.

De Democratische burgemeester van New York, Bill de Blasio, die campagne voert voor Hillary Clinton, gaf aan dat een naakte Trump wat hem betreft "een schrikbarende gedachte" is. "Als hij kleren draagt, heb ik hem al niet graag".

Horror

Bekijk hier een korte video van Business Insider over Ginger, de kunstenaar die de beelden van de naakte Trump gemaakt heeft. De man is gespecialiseerd in het maken van horrormaskers.

(Belga/RR/JH)

Het weinig flatterende standbeeld dook op in Union Square in het hartje van New York. Op een bord aan de voet van het standbeeld van de naakte Trump stond te lezen: "De keizer heeft geen ballen". De anarchistische groepering Indecline (Inverval) uit Californië bleek achter de actie te zitten en verspreidde een video waarin te zien was hoe vijf identieke beelden gemaakt werden van de Republikein. De groep hoopt dat Trump "nooit geïnstalleerd wordt in de machtigste politieke en militaire positie in de wereld".Twee medewerkers van de parkdiensten van New York haalden onder boegeroep het beeld van zijn sokkel, legden het in een truck om het vervolgens elders te vernietigen. De woordvoerder van de parkdiensten, Sam Biederman, probeerde zijn korte verklaring te doorspekken met zoveel mogelijk toespelingen. "De parkdiensten van New York hebben een stevige politiek tegen elke onrechtmatige oprichting ('erection' in het Engels) van een structuur of een kunstwerk, hoe klein ook", zei hij. De hele voormiddag kon het beeld op veel bekijks rekenen, en trokken voorbijgangers gretig selfies met het standbeeld. De andere naaktbeelden van Trump waren te zien in Los Angeles, San Francisco, Cleveland en Seattle.De Democratische burgemeester van New York, Bill de Blasio, die campagne voert voor Hillary Clinton, gaf aan dat een naakte Trump wat hem betreft "een schrikbarende gedachte" is. "Als hij kleren draagt, heb ik hem al niet graag".Bekijk hier een korte video van Business Insider over Ginger, de kunstenaar die de beelden van de naakte Trump gemaakt heeft. De man is gespecialiseerd in het maken van horrormaskers.(Belga/RR/JH)