Er is duidelijk een omvangrijke campagne van Rusland aan de gang om de Verenigde Staten te verzwakken en te verdelen, zei de coördinator van de Amerikaanse nationale inlichtingendienst Dan Coats donderdag in Washington.

Ook zou geweten zijn dat Rusland probeert informatie van kandidaten en overheidsfunctionarissen te hacken en te stelen.

De Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid Kirstjen Nielsen verklaarde: 'Onze democratie zelf wordt op de korrel genomen'.

De Amerikaanse inlichtingendiensten beschuldigen Rusland ervan zich onder andere met hackeraanvallen ingegrepen te hebben in de presidentsverkiezing van 2016 om Donald Trump te helpen zijn concurrente Hillary Clinton te beschadigen.

Er is duidelijk een omvangrijke campagne van Rusland aan de gang om de Verenigde Staten te verzwakken en te verdelen, zei de coördinator van de Amerikaanse nationale inlichtingendienst Dan Coats donderdag in Washington. Ook zou geweten zijn dat Rusland probeert informatie van kandidaten en overheidsfunctionarissen te hacken en te stelen. De Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid Kirstjen Nielsen verklaarde: 'Onze democratie zelf wordt op de korrel genomen'.De Amerikaanse inlichtingendiensten beschuldigen Rusland ervan zich onder andere met hackeraanvallen ingegrepen te hebben in de presidentsverkiezing van 2016 om Donald Trump te helpen zijn concurrente Hillary Clinton te beschadigen.