"De balans van de slachtoffers is helaas opgelopen en staat nu op 96 doden", aldus Daljit Singh Chawdhary, verantwoordelijke van de politie van Uttar Pradesh. Er vielen 150 gewonden.

Volgens de krant Times of India gebeurde het ongeluk in de nacht van zaterdag op zondag om 3 uur (zaterdag 22.30 uur Belgische tijd). Minstens veertien wagons ontspoorden. Getuigen zeiden een enorm lawaai te hebben gehoord, waarna ze tegen de wand van de trein werden gegooid.

De Indiase premier Modi liet op Twitter weten dat Suresh Prabhu, de minister voor de Spoorwegen, de situatie opvolgt. Die laatste tweette dat er streng zal opgetreden worden tegen de verantwoordelijken, en dat er een onderzoek wordt gestart naar de oorzaak van de ramp.

Treinongevallen komen regelmatig voor in India, omdat veel van de spoorweginfrastructuur er verouderd is. Desondanks maken dagelijks zo'n 23 miljoen passagiers gebruik van het uitgebreide spoornetwerk in het land.

De regering beloofde 137 miljard dollar te investeren in de loop van vijf jaar, om de spoorwegen te moderniseren en veiliger te maken. Het zwaarste treinongeval in India gebeurde in 1981. Toen kwam een trein terecht in een rivier. Daarbij vielen 800 doden.

(Belga/JH)

"De balans van de slachtoffers is helaas opgelopen en staat nu op 96 doden", aldus Daljit Singh Chawdhary, verantwoordelijke van de politie van Uttar Pradesh. Er vielen 150 gewonden. Volgens de krant Times of India gebeurde het ongeluk in de nacht van zaterdag op zondag om 3 uur (zaterdag 22.30 uur Belgische tijd). Minstens veertien wagons ontspoorden. Getuigen zeiden een enorm lawaai te hebben gehoord, waarna ze tegen de wand van de trein werden gegooid. De Indiase premier Modi liet op Twitter weten dat Suresh Prabhu, de minister voor de Spoorwegen, de situatie opvolgt. Die laatste tweette dat er streng zal opgetreden worden tegen de verantwoordelijken, en dat er een onderzoek wordt gestart naar de oorzaak van de ramp. Treinongevallen komen regelmatig voor in India, omdat veel van de spoorweginfrastructuur er verouderd is. Desondanks maken dagelijks zo'n 23 miljoen passagiers gebruik van het uitgebreide spoornetwerk in het land. De regering beloofde 137 miljard dollar te investeren in de loop van vijf jaar, om de spoorwegen te moderniseren en veiliger te maken. Het zwaarste treinongeval in India gebeurde in 1981. Toen kwam een trein terecht in een rivier. Daarbij vielen 800 doden. (Belga/JH)