Een Australisch team schuimt momenteel de bodem af van de zuidelijke Indische Oceaan op zoek naar de laatste rustplaats van vlucht MH370 die op 8 maart 2014 verdween van de radar en zo het grootste mysterie in de luchtvaartgeschiedenis werd.

Nog steeds is het wrak van het vliegtuig, dat 239 mensen aan boord had, niet gevonden. Het zoekgebied omvat zo'n 60.000 vierkante kilometer voor de kust van West-Australië.

'Fascinerende ontdekking'

Het Australian Transport Safety Bureau heeft wel laten weten dat het onlangs 'verschillende kleine heldere weerspiegelingen' op de zeebodem opmerkte. Na nauwkeuriger onderzoek bleek het om een tot nog toe onbekend wrak van een 19e eeuws vrachtschip te gaan

'Het is een fascinerende ontdekking', zegt Peter Foley, de directeur van het team. 'Maar het is niet waar we op zoek naar zijn.' De vondst geeft de onderzoekers niettemin hoop. 'Als het vliegtuig zich in het zoekgebied bevindt, dan zullen we het vinden', aldus Foley. (TE)

Een Australisch team schuimt momenteel de bodem af van de zuidelijke Indische Oceaan op zoek naar de laatste rustplaats van vlucht MH370 die op 8 maart 2014 verdween van de radar en zo het grootste mysterie in de luchtvaartgeschiedenis werd.Nog steeds is het wrak van het vliegtuig, dat 239 mensen aan boord had, niet gevonden. Het zoekgebied omvat zo'n 60.000 vierkante kilometer voor de kust van West-Australië. Het Australian Transport Safety Bureau heeft wel laten weten dat het onlangs 'verschillende kleine heldere weerspiegelingen' op de zeebodem opmerkte. Na nauwkeuriger onderzoek bleek het om een tot nog toe onbekend wrak van een 19e eeuws vrachtschip te gaan'Het is een fascinerende ontdekking', zegt Peter Foley, de directeur van het team. 'Maar het is niet waar we op zoek naar zijn.' De vondst geeft de onderzoekers niettemin hoop. 'Als het vliegtuig zich in het zoekgebied bevindt, dan zullen we het vinden', aldus Foley. (TE)