De Duitse bondskanselier Angela Merkel wil dat Griekenland "al zijn beloftes nakomt". Dat heeft ze gezegd in Berlijn, met de Franse president François Hollande naast haar. Merkel wil het land "aanmoedigen voort te gaan met de hervormingen."

Merkel herhaalde dat ze het verslag van de trojka (Europese Unie, Europese Centrale Bank, Internationaal Monetair Fonds) afwacht alvorens nieuwe beslissingen te nemen over hulp aan Griekenland.

Hollande benadrukte dan weer dat hij Griekenland in de eurozone wil houden, maar zei tegelijk dat "het aan de Grieken is om de nodige inspanningen te leveren om dat doel te bereiken".

De twee regeringsleiders hebben in Berlijn een onderhoud over hun verschillende opvattingen over de eurocrisis. (Belga/INM)

De Duitse bondskanselier Angela Merkel wil dat Griekenland "al zijn beloftes nakomt". Dat heeft ze gezegd in Berlijn, met de Franse president François Hollande naast haar. Merkel wil het land "aanmoedigen voort te gaan met de hervormingen." Merkel herhaalde dat ze het verslag van de trojka (Europese Unie, Europese Centrale Bank, Internationaal Monetair Fonds) afwacht alvorens nieuwe beslissingen te nemen over hulp aan Griekenland. Hollande benadrukte dan weer dat hij Griekenland in de eurozone wil houden, maar zei tegelijk dat "het aan de Grieken is om de nodige inspanningen te leveren om dat doel te bereiken". De twee regeringsleiders hebben in Berlijn een onderhoud over hun verschillende opvattingen over de eurocrisis. (Belga/INM)