'Dit pact voor migratie, zowel als het vluchtelingenpact, is de juiste poging om een antwoord te geven om globale problemen ook internationaal en met elkaar op te lossen', zei Merkel woensdag.

Een van de drie kandidaten die het roer van de centrumrechtse CDU willen overnemen, minister van Gezondheid Jens Spahn, haalde de voorbije dagen uit naar het pact.

Een van de drie kandidaten die het roer van de centrumrechtse CDU willen overnemen, minister van Gezondheid Jens Spahn, haalde de voorbije dagen uit naar het pact, dat op 10 en 11 december op een VN-topbijeenkomst in Marokko zou worden goedgekeurd. Spahn roept op opnieuw over het pact te debatteren op het partijcongres in december.

Verscheidene EU-landen hebben aangekondigd dat ze het pact niet zullen ondertekenen. Maar Merkel is ervan overtuigd dat het VN-pact, dat voor het eerst richtsnoeren geeft voor de aanpak van migratie, in het 'nationale belang' is. 'We willen dat arbeiders die stadions in Qatar bouwen, fatsoenlijk behandeld worden, dat ze niet uitgebuit worden, dat er geen kinderarbeid is', zei de kanselier.

Ze benadrukte dat niets ondertekend zou worden en dat niets juridisch bindend was. Het beleid van Merkels coalitieregering werd in de Bundestag onder de loep genomen tijdens een debat over de ontwerpbegroting voor 2019, traditioneel een gelegenheid voort de oppositie om lastige vragen te stellen aan de bondskanselier. De begroting omvat uitgaven voor in totaal 356,4 miljard euro, bijna 13 miljard euro meer dan dit jaar en een record.

'Dit pact voor migratie, zowel als het vluchtelingenpact, is de juiste poging om een antwoord te geven om globale problemen ook internationaal en met elkaar op te lossen', zei Merkel woensdag.Een van de drie kandidaten die het roer van de centrumrechtse CDU willen overnemen, minister van Gezondheid Jens Spahn, haalde de voorbije dagen uit naar het pact, dat op 10 en 11 december op een VN-topbijeenkomst in Marokko zou worden goedgekeurd. Spahn roept op opnieuw over het pact te debatteren op het partijcongres in december.Verscheidene EU-landen hebben aangekondigd dat ze het pact niet zullen ondertekenen. Maar Merkel is ervan overtuigd dat het VN-pact, dat voor het eerst richtsnoeren geeft voor de aanpak van migratie, in het 'nationale belang' is. 'We willen dat arbeiders die stadions in Qatar bouwen, fatsoenlijk behandeld worden, dat ze niet uitgebuit worden, dat er geen kinderarbeid is', zei de kanselier.Ze benadrukte dat niets ondertekend zou worden en dat niets juridisch bindend was. Het beleid van Merkels coalitieregering werd in de Bundestag onder de loep genomen tijdens een debat over de ontwerpbegroting voor 2019, traditioneel een gelegenheid voort de oppositie om lastige vragen te stellen aan de bondskanselier. De begroting omvat uitgaven voor in totaal 356,4 miljard euro, bijna 13 miljard euro meer dan dit jaar en een record.