Een nieuwe uitbarsting van de vulkaan Merapi, op het Indonesische eiland Java, heeft aan minstens 54 mensen het leven gekost. Sinds het begin van de uitbarstingen op 26 oktober zijn nu al bijna 100 doden gevallen.

Tientallen mensen worden verzorgd voor brandwonden en ademhalingsproblemen na de eruptie van vrijdag, de hevigste tot nu toe. Hun dorpen werden bedolven onder hete aswolken.

De overheid heeft beslist om de veiligheidszone rond de Merapi met 5 kilometer uit te breiden, tot 20 kilometer. Naar schatting 75.000 mensen zijn geëvacueerd uit het gebied rond de vulkaan.

De Merapivulkaan ligt zich middenin een zeer dichtbevolkt gebied, in Centraal-Java. Het is een van de meest actieve vulkanen ter wereld. Om de vier à vijf jaar barst hij uit.

Een nieuwe uitbarsting van de vulkaan Merapi, op het Indonesische eiland Java, heeft aan minstens 54 mensen het leven gekost. Sinds het begin van de uitbarstingen op 26 oktober zijn nu al bijna 100 doden gevallen. Tientallen mensen worden verzorgd voor brandwonden en ademhalingsproblemen na de eruptie van vrijdag, de hevigste tot nu toe. Hun dorpen werden bedolven onder hete aswolken. De overheid heeft beslist om de veiligheidszone rond de Merapi met 5 kilometer uit te breiden, tot 20 kilometer. Naar schatting 75.000 mensen zijn geëvacueerd uit het gebied rond de vulkaan. De Merapivulkaan ligt zich middenin een zeer dichtbevolkt gebied, in Centraal-Java. Het is een van de meest actieve vulkanen ter wereld. Om de vier à vijf jaar barst hij uit.