Marco Rubio roept op om in Ohio voor concurrent John Kasich te stemmen

11/03/16 om 19:36 - Bijgewerkt om 19:36

Een opmerkelijke oproep van het campagneteam van de Amerikaanse Republikeinse presidentskandidaat Marco Rubio: 'Stem bij de voorverkiezingen in de staat Ohio op mijn concurrent John Kasich'.

Marco Rubio roept op om in Ohio voor concurrent John Kasich te stemmen

Marco Rubio, op de dag dat hij zijn presidentskandidatuur aankondigde © REUTERS

Dat is nu eenmaal de beste manier om Donald Trump, de koploper bij de Republikeinen in de race naar de nominatie voor de presidentsverkiezingen, af te stoppen, oordeelt Rubio's woordvoerder Alex Conant.

'Ik zeg gewoon wat voor de hand liggend is,' zei Conant in een interview met nieuwszender CNN. 'Als je een Republikeinse kiezer bent in Ohio en je wil Donald Trump verslaan, dan is John Kasich je beste optie.'

Wederdienst

Kasich is immers de gouverneur in Ohio en ligt in enkele peilingen dicht bij Trump. De winnaar krijgt alle kiesmannen in de staat.

In de tussenstand heeft Kasich op dit moment van de vier overgebleven Republikeinse kandidaten de minste kiesmannen voor de partijconventie verzameld. Na Trump volgen Ted Cruz en Rubio.

Uiteraard hoopt het Rubio-team dat de aanhangers van Kasich en Cruz het omgekeerde doen in Florida, de thuisstaat van Rubio.

Niet afgesproken

Rubio benadrukte op een persconferentie dat hij niet met Kasich heeft gesproken. 'Ik zeg gewoon wat ik zie. Kasich heeft meer kans om Ohio te winnen dan ik.'

De voorverkiezing in Ohio vindt plaats op dinsdag 15 maart. (KVDA)

Onze partners