'Liegen over budgetten. Ik veronderstel dat Marco iets geleerd heeft in de Senaat', tweette Tim Miller, communications director, een veredelde woordvoerder, van Jeb Bush.

Marco Rubio, met zijn 44 jaar de jongste presidentskandidaat in het veld, doet het voorlopig iets beter in de meeste peilingen dan de vroegere gouverneur van Florida. Bush begeleidde de eerste stappen van Rubio in de politiek en dat de poulain tegen zijn vroegere mentor in de arena stapt, viel al niet helemaal goed. De twee omschrijven mekaar nog als "persoonlijke vrienden", maar de vriendschap zou serieus bekoeld zijn.

Kiescommissie

Toen de campagne van Bush donderdag tegenvallende inkomsten rapporteerde, was Rubio er als de kippen bij om te melden dat hij het beter deed. Niet dat hij zoveel geld had binnengehaald maar hij was er zodanig spaarzaam mee omgesprongen dat hij meer in kassa overhield.: 10,9 miljoen dollar, tegen de 10 miljoen van Bush.

Rubio, die de reputatie heeft dat hij in zijn privéleven niet al te zorgvuldig met geld omgaat, wou dat punt effe benadrukken. Zijn campagne geeft weinig uit. "Dank zij slim budgetteren en fiscale discipline", schreef zijn woordvoerder, "heeft de campagne van Marco Rubio meer geld in de bank dan Jeb Bush, en meer dan de meeste andere campagnes".

Het kamp van Bush en enkele kranten geven nu aan dat Rubio de cijfers gemanipuleerd heeft. Niet alleen heeft hij zijn opgehaald geld hoger weergegeven (hij zei dat hij 6 miljoen dollar had binnengehaald in het derde kwartaal, in realiteit was het 5,7 miljoen, ongeveer de helft van wat Bush voor zichzelf rapporteerde). Maar in zijn geld in kassa heeft hij 1,2 miljoen opgenomen van de verkiezingscommissie, waar hij alleen recht op heeft als hij de nominatie wint. Wat Rubio echt in handen heeft, is dus 9,7 miljoen dollar, net iets minder dan Bush.

Bush versus Trump

Bush probeert de negatieve publiciteit te keren, na tegenvallende prestaties in de debatten en tegenvallende geldinzameling. Rubio, die het volgens peilingen beduidend beter deed in de debatten, maar die nog altijd ver achter ligt bij het Republikeinse topduo Donald Trump en Ben Carson, probeert via zijn geldinzameling geloofwaardig over te komen.

Tussen Donald Trump en Jeb Bush gaat het al langer slecht. Trump is er zelfs mee opgehouden Jeb te jennen (als lusteloos) omdat hij zo laag staat in de peilingen. Vrijdag herhaalde Trump in een interview met Bloomberg dat Jebs broer George W. wat hem betreft verantwoordelijkheid droeg voor wat er op 11 september gebeurde. "Geef hem de schuld of niet, maar hij was president. Het World Trade Center kwam naar beneden onder zijn bewind".

Jeb noemde het commentaar in een tweet "pathetisch".

Trump is naar eigen zeggen al heel lang heel kritisch George W. Bush. "Hij zag er gewoon niet slim uit", zei hij in augustus. "Ik keek naar zijn interviews, en ik vroeg aan mensen: denk je dat hij de vraag begrijpt? Hij had het niet, daar leek het op".

'Liegen over budgetten. Ik veronderstel dat Marco iets geleerd heeft in de Senaat', tweette Tim Miller, communications director, een veredelde woordvoerder, van Jeb Bush.Marco Rubio, met zijn 44 jaar de jongste presidentskandidaat in het veld, doet het voorlopig iets beter in de meeste peilingen dan de vroegere gouverneur van Florida. Bush begeleidde de eerste stappen van Rubio in de politiek en dat de poulain tegen zijn vroegere mentor in de arena stapt, viel al niet helemaal goed. De twee omschrijven mekaar nog als "persoonlijke vrienden", maar de vriendschap zou serieus bekoeld zijn.Toen de campagne van Bush donderdag tegenvallende inkomsten rapporteerde, was Rubio er als de kippen bij om te melden dat hij het beter deed. Niet dat hij zoveel geld had binnengehaald maar hij was er zodanig spaarzaam mee omgesprongen dat hij meer in kassa overhield.: 10,9 miljoen dollar, tegen de 10 miljoen van Bush.Rubio, die de reputatie heeft dat hij in zijn privéleven niet al te zorgvuldig met geld omgaat, wou dat punt effe benadrukken. Zijn campagne geeft weinig uit. "Dank zij slim budgetteren en fiscale discipline", schreef zijn woordvoerder, "heeft de campagne van Marco Rubio meer geld in de bank dan Jeb Bush, en meer dan de meeste andere campagnes".Het kamp van Bush en enkele kranten geven nu aan dat Rubio de cijfers gemanipuleerd heeft. Niet alleen heeft hij zijn opgehaald geld hoger weergegeven (hij zei dat hij 6 miljoen dollar had binnengehaald in het derde kwartaal, in realiteit was het 5,7 miljoen, ongeveer de helft van wat Bush voor zichzelf rapporteerde). Maar in zijn geld in kassa heeft hij 1,2 miljoen opgenomen van de verkiezingscommissie, waar hij alleen recht op heeft als hij de nominatie wint. Wat Rubio echt in handen heeft, is dus 9,7 miljoen dollar, net iets minder dan Bush.Bush probeert de negatieve publiciteit te keren, na tegenvallende prestaties in de debatten en tegenvallende geldinzameling. Rubio, die het volgens peilingen beduidend beter deed in de debatten, maar die nog altijd ver achter ligt bij het Republikeinse topduo Donald Trump en Ben Carson, probeert via zijn geldinzameling geloofwaardig over te komen.Tussen Donald Trump en Jeb Bush gaat het al langer slecht. Trump is er zelfs mee opgehouden Jeb te jennen (als lusteloos) omdat hij zo laag staat in de peilingen. Vrijdag herhaalde Trump in een interview met Bloomberg dat Jebs broer George W. wat hem betreft verantwoordelijkheid droeg voor wat er op 11 september gebeurde. "Geef hem de schuld of niet, maar hij was president. Het World Trade Center kwam naar beneden onder zijn bewind".Jeb noemde het commentaar in een tweet "pathetisch".Trump is naar eigen zeggen al heel lang heel kritisch George W. Bush. "Hij zag er gewoon niet slim uit", zei hij in augustus. "Ik keek naar zijn interviews, en ik vroeg aan mensen: denk je dat hij de vraag begrijpt? Hij had het niet, daar leek het op".