Op 2 april had Jean-Marie Le Pen, nog altijd erevoorzitter van het Front National, een interview gegeven aan radio-zender RMC, waarin hij zijn oude uitspraak herhaalde dat de gaskamers "een detail" vormden in de tweede wereldoorlog. Ook zei hij dat hij de met de nazi's collaborerende Franse leider maarschalk Pétain "geen verrader" vond. Zijn dochter Marine, die een meer gematigde koers wil varen met de extreem-rechtse partij, had hem daarna terechtgewezen.

In het interview met Rivarol bijt Jean-Marie van zich af. "Een mens wordt vooral verraden door de zijnen", zo zegt hij klagend.

'Ridicuul'

Hij gaat in op maarschalk Philippe Pétain, de leider van de regering in Vichy, tijdens de tweede wereldoorlog. "Ik heb hem nooit beschouwd als een verrader. Men is heel streng voor hem geweest bij de bevrijding. Ik heb degenen die hem hoog achten nooit als slechte of te mijden Fransen beschouwd. Ze hebben hun plaats in het Front National".

Ook op andere punten geeft Jean-Marie Le Pen meningen die niet noodzakelijk zijn partij plezier doen. Zo noemt hij de beslissing van zijn dochter om in het partijprogramma af te stappen van 60 jaar als pensioengerechtigde leeftijd "ridicuul" en "een vergissing".

(Belga/RR)

Op 2 april had Jean-Marie Le Pen, nog altijd erevoorzitter van het Front National, een interview gegeven aan radio-zender RMC, waarin hij zijn oude uitspraak herhaalde dat de gaskamers "een detail" vormden in de tweede wereldoorlog. Ook zei hij dat hij de met de nazi's collaborerende Franse leider maarschalk Pétain "geen verrader" vond. Zijn dochter Marine, die een meer gematigde koers wil varen met de extreem-rechtse partij, had hem daarna terechtgewezen. In het interview met Rivarol bijt Jean-Marie van zich af. "Een mens wordt vooral verraden door de zijnen", zo zegt hij klagend.Hij gaat in op maarschalk Philippe Pétain, de leider van de regering in Vichy, tijdens de tweede wereldoorlog. "Ik heb hem nooit beschouwd als een verrader. Men is heel streng voor hem geweest bij de bevrijding. Ik heb degenen die hem hoog achten nooit als slechte of te mijden Fransen beschouwd. Ze hebben hun plaats in het Front National".Ook op andere punten geeft Jean-Marie Le Pen meningen die niet noodzakelijk zijn partij plezier doen. Zo noemt hij de beslissing van zijn dochter om in het partijprogramma af te stappen van 60 jaar als pensioengerechtigde leeftijd "ridicuul" en "een vergissing".(Belga/RR)