In Beeld: Macedonië bouwt hek aan grens met Griekenland

Simon Demeulemeester

Macedonië is zaterdag begonnen met het optrekken van een hek aan zijn grens met Griekenland. Dat heeft een fotograaf van het Franse persbureau AFP vastgesteld.

Bedoeling is de vluchtelingenstroom naar de Balkanlanden beter te controleren. Het leger gebruikt zwaar materieel om de 2,5 meter hoge omheining op te trekken. Over welke afstand de omheining zich zal uitstrekken, is voorlopig niet duidelijk.

Na de bloedige aanslagen van 13 november in Parijs maakte Macedonië al gewag van de plannen voor het bouwen van een hek, zonder de grens volledig te sluiten. Twee daders van de aanslagen kwamen immers met de vluchtelingenmassa vanuit Syrië naar Europa.

Macedonië begon deze maand ook met het filteren van migranten op nationaliteit: alleen diegenen die uit conflictgebieden komen, zoals Syrië, Afghanistan en Irak, mogen hun weg naar West-Europa voortzetten. Een duizendtal migranten uit onder meer Iran, Somalië, Pakistan en Bangladesh zat vrijdag geblokkeerd aan de Grieks-Macedonische grens. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content