De ma gaf zich uit als lid van al-Qaida en zou een schot afgevuurd hebben en vervolgens vier mensen gegijzeld hebben, onder wie de directeur van het bankagentschap. De gijzelaar zou gehandeld hebben "uit religieuze overwegingen".

De bank ligt niet ver van de plek waar de jonge Franse jihadist Mohamed Merah woonde. Die hield in maart van dit jaar heel Frankrijk in de ban van de terreur door in Toulouse en Montauban drie militairen van Maghrebijnse origine, drie Joodse kinderen en een leraar dood te schieten. Merah, die zich ook uitgaf als lid van al-Qaida, werd op 22 maart uiteindelijk gedood bij de bestorming door de Raid van het appartement waar hij zich verscholen had. (Belga/RDM)


De ma gaf zich uit als lid van al-Qaida en zou een schot afgevuurd hebben en vervolgens vier mensen gegijzeld hebben, onder wie de directeur van het bankagentschap. De gijzelaar zou gehandeld hebben "uit religieuze overwegingen". De bank ligt niet ver van de plek waar de jonge Franse jihadist Mohamed Merah woonde. Die hield in maart van dit jaar heel Frankrijk in de ban van de terreur door in Toulouse en Montauban drie militairen van Maghrebijnse origine, drie Joodse kinderen en een leraar dood te schieten. Merah, die zich ook uitgaf als lid van al-Qaida, werd op 22 maart uiteindelijk gedood bij de bestorming door de Raid van het appartement waar hij zich verscholen had. (Belga/RDM)