De officiële mededeling zal later gebeuren, maar minstens twee hooggeplaatste campagneleden hebben het nieuws bevestigd.

"Ik had een tien minuten durend gesprek met hem deze namiddag. Hij is van plan zijn campagne stop te zetten, deels door een gebrek aan (financiële) middelen", zo deelde Pataki-aanhanger en voormalig senator David Currier mee aan het magazine Politico. Ook andere media laten medewerkers aan het woord die het nieuws bevestigen. Pataki zal vermoedelijk dinsdagavond (lokale tijd) op NBC een officiële mededeling doen over zijn terugtrekking uit de presidentsrace.

Te gematigd

Het terugtreden van Pataki komt niet als een volledige verrassing. Behalve met een gebrek aan geld, had Pataki ook af te rekenen met een schrijnend tekort aan aanhang. In sommige peilingen haalde hij 0 procent van de stemmenaanhangers. Hij slaagde er ook nooit in een plaatsje op een van de grote Republikeinse tv-debatten af te dwingen.

Heel wat waarnemers hadden Pataki al voor de start van de campagne kansloos geacht, omdat hij naar Republikeinse normen een veel te "liberaal" en gematigd imago heeft.

Pataki is al de vijfde Republikein die zich terugtrekt uit de presidentsrace. Eerder hadden Rick Perry, Scott Walker, Bobby Jindal en Lindsey Graham al hetzelfde gedaan. Er blijven wel nog altijd twaalf kandidaten meedingen naar de Republikeinse nominatie voor het presidentschap.

(Belga/RR)

De officiële mededeling zal later gebeuren, maar minstens twee hooggeplaatste campagneleden hebben het nieuws bevestigd. "Ik had een tien minuten durend gesprek met hem deze namiddag. Hij is van plan zijn campagne stop te zetten, deels door een gebrek aan (financiële) middelen", zo deelde Pataki-aanhanger en voormalig senator David Currier mee aan het magazine Politico. Ook andere media laten medewerkers aan het woord die het nieuws bevestigen. Pataki zal vermoedelijk dinsdagavond (lokale tijd) op NBC een officiële mededeling doen over zijn terugtrekking uit de presidentsrace. Het terugtreden van Pataki komt niet als een volledige verrassing. Behalve met een gebrek aan geld, had Pataki ook af te rekenen met een schrijnend tekort aan aanhang. In sommige peilingen haalde hij 0 procent van de stemmenaanhangers. Hij slaagde er ook nooit in een plaatsje op een van de grote Republikeinse tv-debatten af te dwingen. Heel wat waarnemers hadden Pataki al voor de start van de campagne kansloos geacht, omdat hij naar Republikeinse normen een veel te "liberaal" en gematigd imago heeft. Pataki is al de vijfde Republikein die zich terugtrekt uit de presidentsrace. Eerder hadden Rick Perry, Scott Walker, Bobby Jindal en Lindsey Graham al hetzelfde gedaan. Er blijven wel nog altijd twaalf kandidaten meedingen naar de Republikeinse nominatie voor het presidentschap.(Belga/RR)