In heel Frankrijk kwamen zaterdag mensen de straat op naar aanleiding van de eerste verjaardag van de gelehesjesbeweging. De eerste verjaardag van het protest dat ontstond tegen de hoge brandstoffenprijzen, en later uitgroeide tot een bredere protestbeweging tegen het beleid van president Emmanuel Macron, werd ontsierd door geweld.

Castaner maakte bij Cnews, Europe1 en Les Echos een onderscheid tussen de 'oorspronkelijke beweging' en de 'schooiers' die opdagen om 'er op los te slaan'. De gelehesjesbeweging is een uiting van een diepe onvrede waar de staat rekening mee moet houden en een antwoord op bieden, klonk het. Anderzijds haalde hij uit naar de gewelddadige 'schooiers' en hun geweld dat zich bij het protest voegde.

Castaner sprak van 254 arrestaties, waaronder enkele 'symbolische'. Zo verwees hij naar het voorval waarbij achtervolgde agenten moesten schuilen in een wassalon. Een man verdacht van de aanval op het wassalon waarin twee agenten zich verschansten, werd in de cel gehouden. Het parket van Parijs meldde zondag dat 155 mensen gerechtelijk aangehouden werden. Onder hen ook acht minderjarigen.

In heel Frankrijk kwamen zaterdag mensen de straat op naar aanleiding van de eerste verjaardag van de gelehesjesbeweging. De eerste verjaardag van het protest dat ontstond tegen de hoge brandstoffenprijzen, en later uitgroeide tot een bredere protestbeweging tegen het beleid van president Emmanuel Macron, werd ontsierd door geweld.Castaner maakte bij Cnews, Europe1 en Les Echos een onderscheid tussen de 'oorspronkelijke beweging' en de 'schooiers' die opdagen om 'er op los te slaan'. De gelehesjesbeweging is een uiting van een diepe onvrede waar de staat rekening mee moet houden en een antwoord op bieden, klonk het. Anderzijds haalde hij uit naar de gewelddadige 'schooiers' en hun geweld dat zich bij het protest voegde.Castaner sprak van 254 arrestaties, waaronder enkele 'symbolische'. Zo verwees hij naar het voorval waarbij achtervolgde agenten moesten schuilen in een wassalon. Een man verdacht van de aanval op het wassalon waarin twee agenten zich verschansten, werd in de cel gehouden. Het parket van Parijs meldde zondag dat 155 mensen gerechtelijk aangehouden werden. Onder hen ook acht minderjarigen.