Na een nieuwe explosie in de Pike Rivermijn in Nieuw-Zeeland is er geen hoop meer om de 29 mijnwerkers die vermist waren na een eerste explosie, levend terug te vinden.

Dat heeft politiecommandant Gary Knowles bekendgemaakt. "Ik moet spijtig genoeg meedelen dat er woensdag een andere, zeer krachtige explosie ondergronds plaatsvond en dat volgens ons, door die explosie, niemand het heeft overleefd", zei Knowles.

De families verlieten wenend een vergadering met de autoriteiten, die hen het nieuws bekendmaakten.

Premier John Key sprak van een nationale tragedie. "De natie is in rouw," zei Key op een persconferentie.

De autoriteiten richten zich nu op het naar boven halen van de lichamen van de slachtoffers.

Geen contact

Na de eerste explosie, op 19 november, slaagden 2 mijnwerkers er in om lichtgewond weer bovengronds te raken. Met 29 anderen is er sindsdien nog geen contact geweest. Het is dan ook niet duidelijk of ze nog in leven waren voor de tweede explosie.

De vermisten zijn 24 Nieuw-Zeelanders, 2 Australiërs, 2 Britten en een Zuid-Afrikaan.

Na een nieuwe explosie in de Pike Rivermijn in Nieuw-Zeeland is er geen hoop meer om de 29 mijnwerkers die vermist waren na een eerste explosie, levend terug te vinden. Dat heeft politiecommandant Gary Knowles bekendgemaakt. "Ik moet spijtig genoeg meedelen dat er woensdag een andere, zeer krachtige explosie ondergronds plaatsvond en dat volgens ons, door die explosie, niemand het heeft overleefd", zei Knowles. De families verlieten wenend een vergadering met de autoriteiten, die hen het nieuws bekendmaakten. Premier John Key sprak van een nationale tragedie. "De natie is in rouw," zei Key op een persconferentie. De autoriteiten richten zich nu op het naar boven halen van de lichamen van de slachtoffers. Geen contact Na de eerste explosie, op 19 november, slaagden 2 mijnwerkers er in om lichtgewond weer bovengronds te raken. Met 29 anderen is er sindsdien nog geen contact geweest. Het is dan ook niet duidelijk of ze nog in leven waren voor de tweede explosie. De vermisten zijn 24 Nieuw-Zeelanders, 2 Australiërs, 2 Britten en een Zuid-Afrikaan.