Geen boete voor Johnson na Partygate-affaire

. © Getty Images

De Britse premier Boris Johnson heeft geen boete gekregen voor zijn aandeel in de Partygate-affaire. Dat heeft een woordvoerder van Downing Street 10 dinsdag laten weten. Eerder op dinsdag raakte al bekend dat de Britse politie in eerste instantie twintig boetes zou uitschrijven voor het overtreden van de coronamaatregelen.

Eerder op dinsdag raakte al bekend dat de Britse politie in eerste instantie twintig boetes zou uitschrijven voor het overtreden van de coronamaatregelen.

Wie de boetes krijgt en hoe hoog die zijn, zegt de politie niet. Het onderzoek is nog niet afgesloten en de politie sluit dan ook niet uit dat er nog boetes zullen volgen.

Premier Boris Johnson kwam onder vuur te liggen nadat bekendraakte dat er in Downing Street verschillende feesten plaatsvonden tijdens de coronalockdown.

De politie opende een onderzoek, dat zich toespitst op twaalf evenementen, op acht datums in 2020 en 2021. Johnson zou zelf ook aanwezig zijn geweest op verschillende feestjes. Er werd dan ook met spanning afgewacht of Johnson zelf ook een boete zou krijgen.

Partner Content