Ierse politici in opspraak na golfdiner met 80 mensen

Phil Hogan © belga

Donderdag raakte bekend dat enkele prominente Ierse politici eerder op de week deelnamen aan een indoordiner met meer dan 80 mensen op een golfclub. Dat is in strijd met de coronaregels in het land.

Maximaal met zes. Zoveel personen mogen van de Ierse regering nog op een indoor-evenement in dezelfde ruimte verkeren. Vierentwintig uur na die strengere maatregelen namen onder meer minister van Landbouw Dara Calleary en eurocommissaris voor Handel samen met 80 andere aanwezigen deel aan een jubileumdiner op de Ierse golfclub Oireachtas Golf Society. Ook heel wat senatoren en parlementsleden waren schoven aan.

Luttele uren voordien had Calleary op de radio nog uitgelegd dat zijn regering niet anders kon dan strengere maatregelen te nemen omdat de coronapandemie in het land opnieuw aan kracht toeneemt. Nadat het nieuws bekend geraakte, moest Calleary zich meteen verontschuldigen voor zijn optreden. Dat bleek niet te volstaan, de minister kondigde vrijdagvoormiddag zijn vertrek aan.

Bij monde van zijn woordvoerder laat Phil Hogan weten dat hij bij de inreis vanuit België de coronamaatregelen alvast heeft gerespecteerd, aldus de Ierse krant The Independent op zijn website.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content