Erdogan acht Gülen verantwoordelijjk voor de couppoging van 15 juli. De prediker woont nu in zelfgekozen ballingschap in Pennsylvania. 'Vroeg of laat zullen de Verenigde Staten van Amerika een keuze moeten maken: voor Turkije of voor Fetö', zei Erdogan volgens het staatspersagentschap Anadolu. Fetö is de Turkse afkorting voor de Gülenbeweging, die door Turkije wordt beschouwd als een terreurorganisatie.

Na de mislukte coup had Erdogan de bevolking opgeroepen openbare pleinen te bezetten voor zogenaamde 'wakes van de democratie' om andere putschisten geen ruimte te geven. Op pleinen zoals het Taksimplein in Istanboel of voor het presidentieel paleis in Ankara kwamen elke nacht vele mensen bijeen. Het hoogtepunt was vorige zondag, toen meer dan een miljoen mensen in Istanboel samenkwamen voor een demonstratie tegen de putsch.

Woensdag verklaarde Erdogan, bijna vier weken na de poging tot staatsgreep, de nachtelijke wakes als beëindigd. Erdogan dankte de talrijke deelnemers die zijn oproep voor de nachtelijke demonstraties in heel het land hebben opgevolgd. Tegelijkertijd riep hij de bevolking op waakzaam te blijven. (BELGA/JVL)

Erdogan acht Gülen verantwoordelijjk voor de couppoging van 15 juli. De prediker woont nu in zelfgekozen ballingschap in Pennsylvania. 'Vroeg of laat zullen de Verenigde Staten van Amerika een keuze moeten maken: voor Turkije of voor Fetö', zei Erdogan volgens het staatspersagentschap Anadolu. Fetö is de Turkse afkorting voor de Gülenbeweging, die door Turkije wordt beschouwd als een terreurorganisatie. Na de mislukte coup had Erdogan de bevolking opgeroepen openbare pleinen te bezetten voor zogenaamde 'wakes van de democratie' om andere putschisten geen ruimte te geven. Op pleinen zoals het Taksimplein in Istanboel of voor het presidentieel paleis in Ankara kwamen elke nacht vele mensen bijeen. Het hoogtepunt was vorige zondag, toen meer dan een miljoen mensen in Istanboel samenkwamen voor een demonstratie tegen de putsch.Woensdag verklaarde Erdogan, bijna vier weken na de poging tot staatsgreep, de nachtelijke wakes als beëindigd. Erdogan dankte de talrijke deelnemers die zijn oproep voor de nachtelijke demonstraties in heel het land hebben opgevolgd. Tegelijkertijd riep hij de bevolking op waakzaam te blijven. (BELGA/JVL)