Een miljoen ‘likes’ voor Zwarte Piet op Facebook

Pietitie © Facebook

De Facebookpagina tegen de afschaffing van het Sinterklaasfeest heeft in 24 uur al meer dan een miljoen ‘likes’ gekregen. Ze is daarmee de grootste en de snelst groeiende Nederlandse fanpagina op Facebook.

24 uur geleden richtten twee reclamemannen, Kevin en Bas, een Facebookpagina op die het opneemt voor Zwarte Piet en het Sinterklaasfeest. Ondertussen vinden al meer dan een miljoen personen de pagina leuk en dat aantal blijft toenemen.

De pagina Pietitie werd aangemaakt uit onvrede over de uitspraken van de Verenigde Naties. Professor Verene Shepherd, mensenrechtenonderzoeker bij de VN, begrijpt namelijk niet dat Nederlanders Zwarte Piet nog langer toelaten. “Waarom zien Nederlanders niet in dat het figuur van Zwarte Piet een terugkeer naar de slavernij inhoudt en dat dit in de 21e eeuw moet stoppen”, zei ze.

Record

Al snel volgde een storm van kritiek op de sociale netwerksite Facebook. De protestpagina Pietitie werd opgericht en in een mum van tijd brak de pagina records. Op één dag tijd hebben al een miljoen personen de pagina ‘leuk gevonden’.

“De grootste Nederlandse fanpagina”, citeert de Nederlandse omroep NOS Facebook-analyticus Joost Lasschuit. (AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content