Drie ministers verlaten nieuwe regering Tunesië al

© EPA

In Tunis en diverse provinciesteden kwamen dinsdag ook opnieuw duizenden mensen op straat.

Al na één dag zijn drie ministers uit de nieuwe regering van nationale eenheid in Tunesië gestapt. Het gaat om de drie vertegenwoordigers van de machtige vakbond Union Générale de Travailleurs Tunisiens (UGTT), die een grote rol speelde in de val van het vorige regime.

Omdat in de nieuwe regering nog leden van de RCD, de partij van de verdreven president Zine El Abidine Ben Ali, zitten, weigert de UGTT ze te erkennen. De machtige vakbond had haar drie vertegenwoordigers – Anouar Ben Gueddour, Abdeljelil Bedoui en Houssine Dimassi – dinsdag opgeroepen de regering te verlaten.

Protesten

Premier Mohammed Ghannouchi had de nieuwe regering van nationale eenheid pas maandag voorgesteld. Hij hoopte met enkele nieuwe ministers van de oppositie de gemoederen in het land te bedaren, maar de blijkt dus niet te lukken.

In de hoofdstad Tunis en diverse provinciesteden kwamen dinsdag opnieuw duizenden mensen op straat om te protesteren tegen de aanwezigheid van ministers van het regime van Ben Ali in de nieuwe regering.

Doden

De nieuwe Tunesische regering deelde dinsdag overigens mee dat de zogenaamde Jasmijnrevolutie aan 78 mensen het leven heeft gekost.

Maandag overleed ook de Frans-Duitse persfotograaf Lucas Melbrouk Dolega, die vorige vrijdag gewond was geraakt bij een manifestatie in Tunesië. De 32-jarige fotograaf werd door een traangasgranaat getroffen aan het hoofd.

Vluchten

Thomas Cook en Jetair annuleren hun vluchten naar Tunesië tot en met respectievelijk 25 en 28 januari. Betrokken klanten hebben de mogelijkheid om hun reis uit te stellen of kosteloos te annuleren of een andere bestemming te kiezen.

Reizen naar Tunesië worden nog steeds afgeraden door het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content