De ontmoeting kwam er op haar verzoek, zei Megyn Kelly nog in The Kelly File, "en meneer Trump was zo vriendelijk ermee in te stemmen. De ontmoeting duurde ongeveer een uur, gewoon wij twee, en we hadden een kans om dingen uit te praten. Meneer Trump en ik bespraken de mogelijkheid van een interview, en ik hoop dat we hierover binnenkort nieuws hebben".

Na hun uur vertrok Trump voor een eerder geplande lunch met de baas van Fox News, Roger Ailes.

De verhouding tussen Megyn Kelly en Donald Trump is een van de opmerkelijke elementen uit de toch al opmerkelijke verkiezingscampagne.

Al maanden voert Trump campagne tegen de sterjournaliste van het nieuwsnetwerk van de rechterzijde - een nieuwsnetwerk dat in principe zijn bondgenoot zou kunnen zijn. Hij daagt wel op in andere programma's van Fox, onder meer in de veel bekeken show van Bill O'Reilly, maar hij verklaarde herhaaldelijk dat hij zich beter behandeld voelt bij concurrent CNN. Zijn voorkeur voor CNN levert die zender ook extra kijkers op, wellicht ten koste van Fox.

De agressie van Trump tegen Kelly begon na het eerste presidentieel debat in augustus, waar Kelly hem uithoorde over zijn verhouding tot vrouwen, met een vraag die agressief was maar niet onterecht: "Je hebt vrouwen die je niet graag hebt 'vette varkens' genoemd, 'honden', 'slonzen', en 'afschuwelijke dieren'. Is dat het temperament van iemand die we tot president moeten verkiezen?"

Avondvullend en spraakmakend

Trump dacht klaarblijkelijk dat zij of Fox hem onderuit wilden halen, en haalde naderhand via Twitter en in interviews uit. Hij verwees onder meer naar bloed uit haar "waar dan ook" om de vraag te verklaren.

En hoewel hij nog aan een debat heeft deelgenomen waar Kelly vragen stelde (een ander debat met haar heeft hij overgeslagen) bleef hij haar voor via Twitter jennen, doorgaans zonder de minste aanleiding. Hij noemde haar 'overroepen', 'een lichtgewicht', 'een slecht journalist', 'ziek', en recent enkele keren 'gek'. Kelly werd in zekere zin de illustratie van Trumps probleem met vrouwen - 73 procent van de stemgerechtigde vrouwen hebben een negatief oordeel over de Republikeinse koploper.

Fox News, bij monde van Roger Ailes verdedigde Kelly: "Donald Trumps venijnige aanvallen tegen Megyn Kelly en zijn extreme, zieke obsessie met haar is beneden de waardigheid van een presidentskandidaat die het hoogste ambt in het land wil bekleden".

Enkele verzoeningspogingen tussen Fox en Trump haalden niet blijvend iets uit.

Dit keer was de aanleiding tot de poging tot verzoening een avondvullend programma dat Kelly plant op 23 mei. Ze wil die avond interviews uitzenden met spraakmakende figuren, en niets zou spraakmakender zijn dan een interview van haar met Trump.

Kelly heeft ook al laten uitschijnen dat ze een transfer overweegt. Die heeft niets met Trump te maken, maar na enkele jaren van steile opgang bij Fox, waar ze elke avond haar progamma van een uur heeft, zoekt ze naar "iets diepgaanders".

De ontmoeting kwam er op haar verzoek, zei Megyn Kelly nog in The Kelly File, "en meneer Trump was zo vriendelijk ermee in te stemmen. De ontmoeting duurde ongeveer een uur, gewoon wij twee, en we hadden een kans om dingen uit te praten. Meneer Trump en ik bespraken de mogelijkheid van een interview, en ik hoop dat we hierover binnenkort nieuws hebben".Na hun uur vertrok Trump voor een eerder geplande lunch met de baas van Fox News, Roger Ailes.De verhouding tussen Megyn Kelly en Donald Trump is een van de opmerkelijke elementen uit de toch al opmerkelijke verkiezingscampagne.Al maanden voert Trump campagne tegen de sterjournaliste van het nieuwsnetwerk van de rechterzijde - een nieuwsnetwerk dat in principe zijn bondgenoot zou kunnen zijn. Hij daagt wel op in andere programma's van Fox, onder meer in de veel bekeken show van Bill O'Reilly, maar hij verklaarde herhaaldelijk dat hij zich beter behandeld voelt bij concurrent CNN. Zijn voorkeur voor CNN levert die zender ook extra kijkers op, wellicht ten koste van Fox.De agressie van Trump tegen Kelly begon na het eerste presidentieel debat in augustus, waar Kelly hem uithoorde over zijn verhouding tot vrouwen, met een vraag die agressief was maar niet onterecht: "Je hebt vrouwen die je niet graag hebt 'vette varkens' genoemd, 'honden', 'slonzen', en 'afschuwelijke dieren'. Is dat het temperament van iemand die we tot president moeten verkiezen?"Trump dacht klaarblijkelijk dat zij of Fox hem onderuit wilden halen, en haalde naderhand via Twitter en in interviews uit. Hij verwees onder meer naar bloed uit haar "waar dan ook" om de vraag te verklaren.En hoewel hij nog aan een debat heeft deelgenomen waar Kelly vragen stelde (een ander debat met haar heeft hij overgeslagen) bleef hij haar voor via Twitter jennen, doorgaans zonder de minste aanleiding. Hij noemde haar 'overroepen', 'een lichtgewicht', 'een slecht journalist', 'ziek', en recent enkele keren 'gek'. Kelly werd in zekere zin de illustratie van Trumps probleem met vrouwen - 73 procent van de stemgerechtigde vrouwen hebben een negatief oordeel over de Republikeinse koploper.Fox News, bij monde van Roger Ailes verdedigde Kelly: "Donald Trumps venijnige aanvallen tegen Megyn Kelly en zijn extreme, zieke obsessie met haar is beneden de waardigheid van een presidentskandidaat die het hoogste ambt in het land wil bekleden".Enkele verzoeningspogingen tussen Fox en Trump haalden niet blijvend iets uit.Dit keer was de aanleiding tot de poging tot verzoening een avondvullend programma dat Kelly plant op 23 mei. Ze wil die avond interviews uitzenden met spraakmakende figuren, en niets zou spraakmakender zijn dan een interview van haar met Trump.Kelly heeft ook al laten uitschijnen dat ze een transfer overweegt. Die heeft niets met Trump te maken, maar na enkele jaren van steile opgang bij Fox, waar ze elke avond haar progamma van een uur heeft, zoekt ze naar "iets diepgaanders".