Doden bij IS-aanslag in zuiden van Gaza

17/08/17 om 05:34 - Bijgewerkt om 05:34

Bron: Belga

Bij een zelfmoordaanslag die de stempel van terreurgroep Islamitische Staat (IS) draagt zijn in het zuiden van de Gazastrook, waar Hamas de plak zwaait, twee mensen om het leven gekomen, onder wie ook de dader. Vijf mensen zijn donderdagochtend gewond geraakt, zegt een Palestijnse verantwoordelijke.

Doden bij IS-aanslag in zuiden van Gaza

De kust van Gaza-stad. © REUTERS

De aanslag gebeurde aan de grens tussen de Gazastrook en Egypte, in de buurt van het stadje Rafah, zegt de minister van Binnenlandse Zaken Eyad al-Bozzom van Hamas.

Veiligheidsagenten hielden twee verdachten tegen die de grens naderden toen een van de twee zichzelf opblies. Daarbij kwam de dader en een veiligheidsagent om. De andere verdachte raakte net zoals vier anderen gewond, aldus nog de minister.

Bronnen binnen de veiligheidsdienst zeggen dat IS achter de aanslag zit, weet al-Jazeera. Het zou de eerste IS-geïnspireerde aanslag zijn tegen Hamas in Gaza.

Hamas heeft de controles in de grensstrook met Egypte drastisch opgevoerd om te voorkomen dat 'jihadistische salafisten' vrij kunnen bewegen tussen het Palestijnse grondgebied en de Sinaï, het Egyptische schiereiland, van waaruit IS al jaren opereert.

Onze partners