'Ze zal stevig aan het Europese roer moeten blijven staan met de opkomende stormen van de brexit en het groeiende anti-immgratie gevoel in Europa', zegt Forbes.

De tweede plaats op de lijst is voor de Britse premier Theresa May.

De Amerikaanse voormalige Democratische presidentskandidate Hillary Clinton zakte van de tweede naar de 63e plaats. Ivanka Trump, dochter van de Amerikaanse president Donald Trump, kwam dan weer binnen op de 19e plaats. Nikki Haley, ambassadeur van de Verenigde Staten bij de Verenigde Naties, staat op de 43e plaats.

Dit is de top 10:

1 Angela Merkel, bondskanselier Duitsland

2 Theresa May, premier Verenigd Koninkrijk

3 Melinda Gates, medevoorzitster van de Gates Foundation

4 Sheryl Sanberg, Facebook manager

5 Mary Barra, baas van General Motors

6 Susan Wojcicki: CEO van YouTube

7 Abigail Johnson: CEO van Fidelity Investments

8 Christine Lagarde, directeur Internationaal van het Internationaal Monetair Fonds

9 Ana Patricia Botín, voorzitter van Banco Santander

10 Ginni Rometty, CEO van IBM

'Ze zal stevig aan het Europese roer moeten blijven staan met de opkomende stormen van de brexit en het groeiende anti-immgratie gevoel in Europa', zegt Forbes. De tweede plaats op de lijst is voor de Britse premier Theresa May. De Amerikaanse voormalige Democratische presidentskandidate Hillary Clinton zakte van de tweede naar de 63e plaats. Ivanka Trump, dochter van de Amerikaanse president Donald Trump, kwam dan weer binnen op de 19e plaats. Nikki Haley, ambassadeur van de Verenigde Staten bij de Verenigde Naties, staat op de 43e plaats. 1 Angela Merkel, bondskanselier Duitsland2 Theresa May, premier Verenigd Koninkrijk3 Melinda Gates, medevoorzitster van de Gates Foundation4 Sheryl Sanberg, Facebook manager 5 Mary Barra, baas van General Motors6 Susan Wojcicki: CEO van YouTube7 Abigail Johnson: CEO van Fidelity Investments8 Christine Lagarde, directeur Internationaal van het Internationaal Monetair Fonds9 Ana Patricia Botín, voorzitter van Banco Santander10 Ginni Rometty, CEO van IBM