Voor de Amerikaanse president Barack Obama is het presidentschap "geen realityshow". Donald Trump, de enige nog overblijvende kandidaat voor de Republikeinse nominatie, was jarenlang te zien in de tv-show "The Apprentice".

Nog volgens Obama moet Trumps verleden onderzocht worden. "Het is ook belangrijk voor ons dat we zijn verklaringen uit het verleden serieus nemen", aldus Obama. Hij riep de pers op om dat onderzoek naar Trump te doen, en niet te focussen "op het spektakel en het circus".

Tweets

"Als een kandidaat stellingen inneemt over internationale kwesties die tot oorlog kunnen leiden, die onze banden met andere landen kunnen bemoeilijken of het financiële systeem bedreigen, dan moet daarover bericht worden", zei Obama.

Gevraagd of hij Trump volgt op de sociale media, antwoordde Obama dat hij geen mening heeft over Trumps tweets. "Ik besteed geen aandacht aan zijn tweets."

(Belga/TE)

Voor de Amerikaanse president Barack Obama is het presidentschap "geen realityshow". Donald Trump, de enige nog overblijvende kandidaat voor de Republikeinse nominatie, was jarenlang te zien in de tv-show "The Apprentice". Nog volgens Obama moet Trumps verleden onderzocht worden. "Het is ook belangrijk voor ons dat we zijn verklaringen uit het verleden serieus nemen", aldus Obama. Hij riep de pers op om dat onderzoek naar Trump te doen, en niet te focussen "op het spektakel en het circus". "Als een kandidaat stellingen inneemt over internationale kwesties die tot oorlog kunnen leiden, die onze banden met andere landen kunnen bemoeilijken of het financiële systeem bedreigen, dan moet daarover bericht worden", zei Obama. Gevraagd of hij Trump volgt op de sociale media, antwoordde Obama dat hij geen mening heeft over Trumps tweets. "Ik besteed geen aandacht aan zijn tweets." (Belga/TE)