Intussen houdt het geweld tussen ordetroepen en de demonstranten die het einde eisen van het militaire regime aan. Een AFP-journalist stelde confrontaties vast in de straten nabij het ministerie van Binnenlandse Zaken, vlakbij het Tahrirplein. Demonstranten gooiden er stenen en molotovcocktails richting politie. Die beantwoorde met geweervuur en rubberkogels, stelde de journalist vast. Er waren eerder al twee opposanten om het leven gekomen bij rellen op het centrale plein in de Egyptische hoofdstad. Ook op andere plaatsen in het land zijn er schermutselingen. De demonstranten willen dat het leger sneller de macht overdraagt aan de burgers.

Historische verkiezingen

Binnenkort trekken de Egyptenaren naar de stembus voor historische parlementsverkiezingen. Als het van de militairen afhangt, zouden die over verschillende ronden gespreid worden, waarna een nieuwe grondwet moet worden geschreven en uiteindelijk ook een nieuwe president zal worden verkozen. Het zou de facto betekenen dat de militairen nog minstens een jaar de touwtjes in handen hebben.

Eerder al roepte Catherine Ashton, de hoge verantwoordelijke voor Buitenlandse Zaken van de Europese Unie, de Egyptische autoriteiten op om de mensenrechten te respecteren en te luisteren naar de democratische verlangens van de burgers. (Belga/RDM)

Intussen houdt het geweld tussen ordetroepen en de demonstranten die het einde eisen van het militaire regime aan. Een AFP-journalist stelde confrontaties vast in de straten nabij het ministerie van Binnenlandse Zaken, vlakbij het Tahrirplein. Demonstranten gooiden er stenen en molotovcocktails richting politie. Die beantwoorde met geweervuur en rubberkogels, stelde de journalist vast. Er waren eerder al twee opposanten om het leven gekomen bij rellen op het centrale plein in de Egyptische hoofdstad. Ook op andere plaatsen in het land zijn er schermutselingen. De demonstranten willen dat het leger sneller de macht overdraagt aan de burgers. Historische verkiezingenBinnenkort trekken de Egyptenaren naar de stembus voor historische parlementsverkiezingen. Als het van de militairen afhangt, zouden die over verschillende ronden gespreid worden, waarna een nieuwe grondwet moet worden geschreven en uiteindelijk ook een nieuwe president zal worden verkozen. Het zou de facto betekenen dat de militairen nog minstens een jaar de touwtjes in handen hebben. Eerder al roepte Catherine Ashton, de hoge verantwoordelijke voor Buitenlandse Zaken van de Europese Unie, de Egyptische autoriteiten op om de mensenrechten te respecteren en te luisteren naar de democratische verlangens van de burgers. (Belga/RDM)