Die val kan er komen na de deelstaatverkiezingen in Hessen dit weekend. Kramp-Karrenbauer wordt de laatste tijd vaak genoemd als de opvolgster van bondskanselier Angela Merkel aan het hoofd van de CDU. Die opvolging zou er nog voor eind dit jaar kunnen komen.

'Als de coalitie schipbreuk lijdt, dan moeten er nieuwe verkiezingen komen', zei Kramp-Karrenbauer donderdag tijdens een campagnetoespraak in Frankfurt. 'Het is onduidelijk hoe stabiel de coalitie (van de drie regeringspartijen, CDU, CSU en SPD, nvdr.) is', zei ze. De groenen, die het goed doen in de opiniepeilingen voor de deelstaatverkiezing in Hessen, mikken volgens Kramp-Karrenbauers op nieuwe verkiezingen om daarna mogelijk in een Jamaica-coalitie te stappen met de christendemocraten van CDU/CSU en de liberalen van de FDP.

Volgens Annegret Kramp-Karrenbauer moeten de regeringspartijen CDU, CSU en SPD na de verkiezingen in Hessen maar eens uitmaken welke drie projecten voor de coalitie in hun ogen prioritair zijn en het eerst moeten uitgevoerd worden. 'Dat zou een mooi signaal naar de burger zijn', vindt Kramp-Karrenbauer.

Die val kan er komen na de deelstaatverkiezingen in Hessen dit weekend. Kramp-Karrenbauer wordt de laatste tijd vaak genoemd als de opvolgster van bondskanselier Angela Merkel aan het hoofd van de CDU. Die opvolging zou er nog voor eind dit jaar kunnen komen.'Als de coalitie schipbreuk lijdt, dan moeten er nieuwe verkiezingen komen', zei Kramp-Karrenbauer donderdag tijdens een campagnetoespraak in Frankfurt. 'Het is onduidelijk hoe stabiel de coalitie (van de drie regeringspartijen, CDU, CSU en SPD, nvdr.) is', zei ze. De groenen, die het goed doen in de opiniepeilingen voor de deelstaatverkiezing in Hessen, mikken volgens Kramp-Karrenbauers op nieuwe verkiezingen om daarna mogelijk in een Jamaica-coalitie te stappen met de christendemocraten van CDU/CSU en de liberalen van de FDP. Volgens Annegret Kramp-Karrenbauer moeten de regeringspartijen CDU, CSU en SPD na de verkiezingen in Hessen maar eens uitmaken welke drie projecten voor de coalitie in hun ogen prioritair zijn en het eerst moeten uitgevoerd worden. 'Dat zou een mooi signaal naar de burger zijn', vindt Kramp-Karrenbauer.