De 88-jarige Béji Caïd Essebsi is beëdigd als de eerste democratisch verkozen president van Tunesië. Tijdens een toespraak voor het parlement, in hoofdstad Tunis, bedankte hij voor het hem toegekende vertrouwen. In de tweede ronde van de presidentsverkiezingen haalde Essebsi het tien dagen geleden van de vroegere overgangspresident Moncef Marzouki.

Arabische Lente

Vier jaar terug ging de Arabische Lente in Tunesië van start, toen de straatverkoper Mohammed Bouazizi zichzelf in brand stak, in een aanklacht tegen het beleid van toenmalig dictator Zine El Abidine Ben Ali. Tunesië heeft, als enige Arabische land, de overgang naar de democratie succesvol afgerond. Eind oktober werden in Tunesië parlementsverkiezingen gehouden. Daarbij haalde Essebsi's partij Nidaa Tounes het grootste aantal zetels binnen. (Belga/WB)

De 88-jarige Béji Caïd Essebsi is beëdigd als de eerste democratisch verkozen president van Tunesië. Tijdens een toespraak voor het parlement, in hoofdstad Tunis, bedankte hij voor het hem toegekende vertrouwen. In de tweede ronde van de presidentsverkiezingen haalde Essebsi het tien dagen geleden van de vroegere overgangspresident Moncef Marzouki.Vier jaar terug ging de Arabische Lente in Tunesië van start, toen de straatverkoper Mohammed Bouazizi zichzelf in brand stak, in een aanklacht tegen het beleid van toenmalig dictator Zine El Abidine Ben Ali. Tunesië heeft, als enige Arabische land, de overgang naar de democratie succesvol afgerond. Eind oktober werden in Tunesië parlementsverkiezingen gehouden. Daarbij haalde Essebsi's partij Nidaa Tounes het grootste aantal zetels binnen. (Belga/WB)