Avondklok werkt niet in Ferguson (Missouri)

© reuters

In Ferguson – in de Amerikaanse staat Missouri – hebben ongeveer 200 manifestanten in de nacht van zaterdag op zondag de avondklok geschonden in Ferguson. De voorstad van St. Louis werd opgeschrikt door rellen nadat een agent een zwarte tiener had doodgeschoten.

De gouverneur van Missouri, Jay Nixon, had zaterdagavond de avondklok afgekondigd om de ‘vrede te bewaren’.

Nadat de maatregel van kracht ging, verzamelden ongeveer 200 mensen zich in de zone waar de tienerjongen op 9 augustus werd neergeschoten. Volgens lokale media weigerden ze uit elkaar te gaan. Zwaarbewapende leden van de oproerpolitie, gesteund door gepantserde voertuigen, maakten gebruik van traangasbommen en trokken langzaam op om de manifestanten uiteen te jagen.

Ondanks het indrukwekkende karakter van het gebeuren, zijn geen gewelddaden gemeld.

De onrust in Ferguson ontstond nadat de politie op 9 augustus de ongewapende zwarte tiener Michael Brown doodschoot. De 18-jarige Brown en zijn vriend Dorian Johnson zouden sigaren gestolen hebben uit een winkel. Volgens getuigen bood Brown geen weerstand tegen de politie toen hij werd neergeschoten.

Volgens de politie is de tiener gedood nadat hij een agent had aangevallen en diens wapen had proberen af te pakken. Zowel de lokale politie als de FBI onderzoekt het incident en de verschillende versies van de feiten. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content