Ze vindt dat dergelijke beslissingen door de hele Europese Unie (EU) moeten worden genomen en hekelt dat Griekenland in een heel moeilijke situatie wordt gebracht.

In navolging van Oostenrijk hebben ook Slovenië, Kroatië en (de niet EU-landen) Macedonië en Servië de voorbije dagen hun grenzen gesloten in een poging om de toestroom van migranten en vluchtelingen in te dijken.

Duurzaam

De Balkanroute sluiten is geen duurzame oplossing voor het probleem, zei Angela Merkel op de Duitse radio. 'Persoonlijk denk ik dat de unilaterale beslissing van Oostenrijk er inderdaad voor zal zorgen dat minder mensen naar hier komen, maar ze brengen Griekenland in een erg moeilijke situatie,' klonk het.

'Als we geen akkoord met Turkije sluiten, dan kan Griekenland de last niet lang meer dragen. Daarom zoek ik een echte Europese oplossing, voor alle 28 EU-landen'. (KVDA)

Ze vindt dat dergelijke beslissingen door de hele Europese Unie (EU) moeten worden genomen en hekelt dat Griekenland in een heel moeilijke situatie wordt gebracht.In navolging van Oostenrijk hebben ook Slovenië, Kroatië en (de niet EU-landen) Macedonië en Servië de voorbije dagen hun grenzen gesloten in een poging om de toestroom van migranten en vluchtelingen in te dijken.De Balkanroute sluiten is geen duurzame oplossing voor het probleem, zei Angela Merkel op de Duitse radio. 'Persoonlijk denk ik dat de unilaterale beslissing van Oostenrijk er inderdaad voor zal zorgen dat minder mensen naar hier komen, maar ze brengen Griekenland in een erg moeilijke situatie,' klonk het.'Als we geen akkoord met Turkije sluiten, dan kan Griekenland de last niet lang meer dragen. Daarom zoek ik een echte Europese oplossing, voor alle 28 EU-landen'. (KVDA)