Zaterdag begint het 42ste seizoen van Saturday Night Live, het satirisch programma van zender NBC, waarin traditioneel de nationale Amerikaanse politici over de hekel gehaald worden.

In de aanloop naar de eerste uitzending onthulde SNL dat via een promofilmpje dat er een nieuwe aanwinst is: Alec Baldwin, bekend van talloze films en van de tv-serie 30 Rock. Baldwin wordt de nieuwe Donald Trump.

Baldwin vervangt in die rol Darrell Hammond, die in het verleden zowel Bill Clinton als Donald Trump speelde.

Hillary Clinton blijft in de handen van Kate McKinnon, die vorig seizoen bejubeld werd voor haar prestatie.

Al Gore

Ook vorig jaar speelde Larry David - medebedenker van de serie Seinfeld - Bernie Sanders. Het is niet duidelijk of Sanders/David dit seizoen nog een rol krijgen in de uitzending.

Alec Baldwin is een vriend van SNL-baas Lorne Michaels. Hij was al zestien keer gastheer van een uitzending van SNL, waarmee hij recordhouder is.

SNL parodieert vanouds politici en met name de presidentiële debatten. Van Al Gore wordt beweerd dat hij in 2000 pas besefte hoe slecht zijn optreden tegen George W. Bush was geweest toen zijn medewerkers hem de parodie van SNL toonden, waarin hij, zoals in het echte debat, steevast diep zuchtte en de term 'lockbox' maar bleef herhalen.

Zaterdag begint het 42ste seizoen van Saturday Night Live, het satirisch programma van zender NBC, waarin traditioneel de nationale Amerikaanse politici over de hekel gehaald worden.In de aanloop naar de eerste uitzending onthulde SNL dat via een promofilmpje dat er een nieuwe aanwinst is: Alec Baldwin, bekend van talloze films en van de tv-serie 30 Rock. Baldwin wordt de nieuwe Donald Trump. Baldwin vervangt in die rol Darrell Hammond, die in het verleden zowel Bill Clinton als Donald Trump speelde.Hillary Clinton blijft in de handen van Kate McKinnon, die vorig seizoen bejubeld werd voor haar prestatie.Ook vorig jaar speelde Larry David - medebedenker van de serie Seinfeld - Bernie Sanders. Het is niet duidelijk of Sanders/David dit seizoen nog een rol krijgen in de uitzending. Alec Baldwin is een vriend van SNL-baas Lorne Michaels. Hij was al zestien keer gastheer van een uitzending van SNL, waarmee hij recordhouder is.SNL parodieert vanouds politici en met name de presidentiële debatten. Van Al Gore wordt beweerd dat hij in 2000 pas besefte hoe slecht zijn optreden tegen George W. Bush was geweest toen zijn medewerkers hem de parodie van SNL toonden, waarin hij, zoals in het echte debat, steevast diep zuchtte en de term 'lockbox' maar bleef herhalen.