Joelia Timosjenko antwoordde op vragen van het Duitse magazine Stern, voor president Viktor Janoekotvitsj in Moskou een krediet van vijftien miljard dollar en een daling van de gasprijs met een derde kreeg. 'Dit kan het begin van het einde van de Oekraïense onafhankelijkheid zijn. Met Rusland zullen we alles verliezen wat we hebben', zei de vroegere premier.

'Janoekovitsj denkt dat de politieke geschenken van Rusland hem zullen helpen de macht te behouden. Als hij ze aanvaardt, komt Oekraïne weer in de netten van Moskou terecht, dat in ruil voor economische hulp onderwerping zal vragen'.

Timosjenko riep de Europese Unie opnieuw op sancties op te leggen aan het regime van de Oekraïense president. 'Europa moet kiezen tussen de Europese aspiraties van het Oekraïense volk en het welzijn van een corrupte dictator'.

(Belga/SD)

Joelia Timosjenko antwoordde op vragen van het Duitse magazine Stern, voor president Viktor Janoekotvitsj in Moskou een krediet van vijftien miljard dollar en een daling van de gasprijs met een derde kreeg. 'Dit kan het begin van het einde van de Oekraïense onafhankelijkheid zijn. Met Rusland zullen we alles verliezen wat we hebben', zei de vroegere premier. 'Janoekovitsj denkt dat de politieke geschenken van Rusland hem zullen helpen de macht te behouden. Als hij ze aanvaardt, komt Oekraïne weer in de netten van Moskou terecht, dat in ruil voor economische hulp onderwerping zal vragen'. Timosjenko riep de Europese Unie opnieuw op sancties op te leggen aan het regime van de Oekraïense president. 'Europa moet kiezen tussen de Europese aspiraties van het Oekraïense volk en het welzijn van een corrupte dictator'.(Belga/SD)